Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12228
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Invictus »

51. Halloween 5 : edelleenkin Halloween-jatko-osat osoittautuvat mainettaan paremmiksi. Vitonen on mielestäni kutakuinkin samaa tasoa nelonen, ehkä loppua kohden vitosessa alkoi enempi jo puuduttamaan tapahtumien käänteet, tosin olin aika väsyksissäkin tätä katsoessani. Mutta esim. Friday-sarjaan verrattuna Halloween kyllä pitää paremmin pintansa, Jason ei oikeastaan missään vaiheessa ole kovinkaan kauhistuttava hahmo, mutta Myersissä säilyy jonkinlainen uhkaavuus jatko-osissakin. Jännitystäkin Halloweenit tarjoavat enempi, Fridayssa vain odottelee Jasonin seuraavaa tappoa. Esim. tässä vitosessa etenkin alkupuolella onnistutaan luomaan varsin tunnelmapitoinen kohtaus ihan päivänvalossa, jossa Myers vaanii nelosesta selvinnyttä Rachelia. Donald Pleasencen ylinäytteleminen alkaa sen sijaan tässä osassa jo pahasti tihkaista, Loomisin huutaminen ja Myersin pahuuden ylistäminen eivät jaksa enää oikein kiinnostaa. Lisäksi on vaikea pitää Loomisia enää minkäänlaisena psykiatrina tai turvallisuudenlähteenä, kun mies huutaa tämän pääosassa olevan pikkutytön korvaan kuinka Michael tulee ja tappaa jos tyttö ei auta Loomisia. Mysteeriksi jää tämä elokuvassa piipahtava mies mustissa, palataanko aiheeseen ollenkaan kuutos-osassa? :star: :star: :star:

52. Big Trouble In Little China : John Carpenter & Kurt Russell = :up: . Tämän katsomisesta oli vierähtänyt jonkin verran, mutta eipä ollut aika kullannut muistoja. Oikeastaan oli vielä hauskempi ja vauhdikkaampi kuin muistin. Russellin junttihahmo Jack Burton on niin loistava naurettavien onelinereiden laukoja että vieläkin naurattaa. Oikeastaan monet vitsit ovat aika huonoja, mutta silti ne toimivat tässä loistavasti. Lisäksi Russellin saappaat ovat mainitsemisen arvoiset. Carpenter onnistuu kuitenkin luomaan tässäkin hyvää tunnelmaa ja erilaiset käytävät ja sokkelot tarjoavat mielenkiintoisia kohtauksia. Vaikka tässä ei kauhusta ole kysymys, niin silti sellainen lievästi uhkaava meininki tähänkin saadaan vaikka kyseessä on mitä ilmeisin kasaritoimintakomedia. Myös taistelukohtauksetkin pitivät vielä pintansa, naamaansa käy tässäkin näyttämässä mm. Al Leong! Nauratti myös Carpenterin kommenttiraidalla tarjoama trivia siitä kuinka alkuun jouduttiin lisäämään kohatus jossa Burtonin hahmon sankarillisuutta painotetaan, sillä elokuvassa tyyppi ei tee mitään sankarillista ennen kuin vasta lopussa! "cheesy" Ei Carpenterin ihan kirkkainta kärkeä mutta siellä selkeästi hyvien joukossa kuitenkin! It's all in the reflexes! :star: :star: :star: :star:

53. Underworld : tyhjänpäiväinen mutta kohtuullisen viihdyttävä. Odotuksia parempi tämäkin. Ihan vaivattomasti katsoi loppuun asti eikä tylsistymistä tullut mutta toistamiseen ei tarvi katsoa. Kate Beckinsalea lateksipuvussa olisi voinut kameralla nuolla enempikin. Ei ihme että ohjaaja päätti käyttää tilaisuuden hyväkseen ja sieppasi Beckinsalen sänkyynsä. :star: :star: :star:

54. The Girl Next Door : olipas piristävä teinikomedia, jossa oli tissejäkin tarjolla. Ihan American Pie sun muihin teinitisseilyihin ei kuitenkaan ole verrattavissa. Ensimmäinen puolisko oli aika puhtaasti komediaa, mutta toinen jakso tarjosi kohtuullisen vakavaakin kerrontaa, toki huumoria unohtamatta. Hahmoista saadaan luotua oikeasti ihan sellaisia että heidän kohtalonsa kiinnostaa. Nörtit ovat sympaattisia, urheilijanuorukaiset ärsyttäviä ja muijat bimboja. Ei tämä mitään uutta juurikaan tällä saralla tarjonnut mutta selkeästi 2000-luvun parhaimmistoon omassa genressään kuuluu. Lisäksi Elisha Cuthbert on tässäkin :love: :love: :love: :love: :love: . Piipahtamassa käy mies Steven St. Croix! :upeeta2: Mietin että katsonko tämän vaiko enkö, onneksi katsoin. :star: :star: :star: :star:
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12228
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Invictus »

Member-X wrote:
Invictus wrote:Tuosta sipin arvostelusta. Vaikka Ruumiinryöstäjät näyttää IMDB:kin mukaan oleva oikea suomennos Invasion of the Body Snatchersille, niin itse ainakin tunnistan elokuvan Varastetut ihmiset -nimellä. Kaikista paras olisi ollut tuosta laittaa se alkup. nimi ja vuosi, niin mulle ainakin olisi ollut selvempi mitä elokuvaa arvostellaan. Jos sitä linkkiä ei jaksa edelleenkään laittaa.
Siis, joo.. Itse ounastelin, että nimen perusteella kyseessä olisi tämä..
Samaa minäkin aluksi epäilin.
User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8359
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Mikko Lahtinen »

Forest warrior (1996)

SPOILEREITA

"Every part of him was a weapon!"

On vuosi 1875. McKenna (Chuck Norris) on juossut 40 mailia metsässä noutaakseen sairaalle vaimolleen lääkkeitä, kun hän joutuu kuuden murhanhimoisen ääliön väijytykseen. Hän taistelee urheasti ja hyvin näyttäen, että kierrepotkut tehosivat jo lähes 150 vuotta sitten. Pitkän ja sankarillisen taistelun jälkeen yksi vastustajista pääsee ampumaan häntä kiväärillä pari kertaa. McKenna vierii mäkeä alas ja putoaa elottomana jäätävään vuorivirtaan.

"Man hardened by rain and fire."

Metsänhenki ottaa karhun muodon ja raahaa Chuckin pois kylmästä vedestä. Karhu kutsuu kotkan, suden ja metsän henget koolle ja yhdessä he palauttavat elämän Chuckin kehoon. Näin näiden eläimien voimat ja henget yhdistyvät Chuckissa ja hän pystyy jatkossa ottamaan niiden muodon taistellessaan vääryyttä vastaan. Chuck muuttuu metsää, vuorta ja luontoa suojelevaksi ikuiseksi hyväksi metsän hengeksi. Hän on pitkähiuksinen ja parrakas Forest Warrior.

Siirrytään nykyaikaan, jossa osa kaupungin asukkaista haluaa myydä ympäröivän ikimetsän ahneelle metsäyhtiölle. Kaikki eivät ole samaa mieltä ja yhtiön johtaja Travis Thorne (Terry Kiser) päättääkin hakata puuta niin paljon kuin pystyy ennen kuin kieltävä oikeuden päätös saadaan toimitettua. Samaan aikaan kesälomaansa aloittavat lapset ovat viettämässä vapaa-aikaansa samassa metsässä, mistä tietysti seuraa konflikti Home alone -elokuvien roistoja muistuttavien pahisten kanssa. Lisäksi lapset kehittelevät näille julmia ansoja maastoon ja pääpahis joutuukin lähes vastaavan rääkkäyksen kohteeksi kuin Joe Pesci ensimmäisessä Home alone -elokuvassa.

Oikeastaan Chuck jää pahasti taka-alalle, mutta heti kun nuori karhu on vaarassa joutua elävältä nyljetyksi, niin kotkana taivaalla tilannetta tarkkaileva Chuck tulee apuun. Muodonmuutoskykyjensä lisäksi Chuck pystyy näkemään vihollistensa ajatukset ja hän omaa moninkertaiset fyysiset voimat. Jeesuksen tapaan hän pystyy herättämään kuolleita ihmisiä ja eläimiä henkiin kutsumalla luonnon parantavia voimia. Ulkomuotonsa ja pehmeän puheensa puolestakin hän kävisi hyvin vapahtajasta. Jeesus ei joutunut pysäyttämään moottorisahan terää paljaalla kädellä, Chuckille se ei ole kuitenkaan ongelma. Jos puut ovat vaarassa, niin mikään ei ole mahdotonta.

"I saved the forest from your carelessness. Now I save it from your greed."

Pahis on varsinainen ylilyönti tällaiseen perhe-elokuvaan. Ensin mies muistelee viettäneensä iloisimpia kesiä lapsuudessaan samassa metsässä ja erityisesti vanhassa ja komeassa puumajassa. Seuraavassa lauseessa hän määrää sen räjäytettäväksi maan tasalle. Harvoin tulee vastaan niin ilkeää tyyppiä, joka nauraa katsellessaan, kun jättimäiset kasat kaadettuja puita päätyvät sahalle ja puutavaraksi.

Elokuva siis on koko perheelle suunnattu, joten väkivalta on sen mukaista. Pituudeltaan ja toteutukseltaan taistelut muistuttavat lähinnä Walker, Texas ranger -sarjaa. Määräkin jää lopulta melko vähäiseksi, eli niistä ei kovin paljon viihdettä irtoa.

Muuten elokuva onkin ihan viihdyttävä. Luonnonsuojelu aiheena miellyttää minua ja näin toteutettuna kyseessä on ihan huvittavaa pöllöilyä. Lisäksi maisemat ovat komeita, joten kyllä tämän mieluummin katselee kuin vaikka jonkin Home alone -elokuvista. En silti hyväksi elokuvaksi sanoisi. Jää sinne Chuckin heikoimpaan neljännekseen. Asenne ratkaisee paljon tämän viihdyttävyyden suhteen. Jos idea Chuckista pitkähiuksisena luonnon puolustajana tuntuu hyvältä, niin kyllä tämä sitten parit naurut tarjonnee.

Vaikka aseita paljain käsin rikkova Chuck onkin hauskaa katseltavaa, niin silti lopputulos ei ole se mikä tästä aiheesta olisi pitänyt saada aikaan. Ensimmäisten minuuttien aikana mieleen tuli kirkas näkemys. Vuosi oli 1996 ja kaksi vuotta aiemmin Steven Seagalin debyyttiohjaus oli valmistunut. Tämä projekti olisi aiheeltaan ollut todella ihanteellinen hänelle. Varsinkin, jos Seagal olisi itse vastannut myös ohjauksesta, niin olisi varmistettu, että metsäyhtiö olisi joutunut vastaanottamaan samanlaisen raivon, mikä kävi öljy-yhtiön kimppuun On deadly ground -elokuvassa. Seagal olisi ollut puuhelmineen ja henkieläimineen sopivan hörhössä tilassa tuohon aikaan ja olisi varmasti saanut aikaan ikimuistoisen klassikon. Ainoa "haitta" olisi ollut se, että koko perheen viihteeksi siitä ei olisi ollut. Ei vaadi paljoa mielikuvitusta, että näkee sutena keskelle metsureita juoksevan ja Steveniksi muuntuvan metsäsoturin, joka alkaa laittaa puiden murhaajia palasiksi käsiään ja moottorisahoja käyttäen. Tämä tietysti päättyisi liikuttavaan puheeseen luonnon puolesta. Kaikki ne menetetyt mahdollisuudet...
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."
User avatar
Cloud
Auteur du cinéma
Auteur du cinéma
Posts: 5636
Joined: Mon Jun 30 2008 19:19

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Cloud »

Invictus wrote:51. Halloween 5
Mysteeriksi jää tämä elokuvassa piipahtava mies mustissa, palataanko aiheeseen ollenkaan kuutos-osassa?
Kyllä palataan.
User avatar
flimtrick
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1195
Joined: Tue Mar 18 2008 21:47
Location: Helsinki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by flimtrick »

Pusher :star: :star: :star: :puoli:

Hyvä ja realistinen kuvaus Kööpenhaminan huumemenosta. Päähenkilö onnistuu kyllä saamaan itsensä melkoiseen kuseen ja sympatiat on kyllä tavallaan kaverin puolella vaikka ei mikään järjenlähettiläs olekaan. Tässä oli kyllä onnistuneesti kuvattu just tämä alamaailman meininki eli kun Frank menettää rahat järveen ja vaikka hän kertoo Milolle totuuden niin kukaan ei tietenkään usko Frankea. Ihan sama minkä tarinan Frank olisi Milolle kertonut, se ei olisi mennyt läpi joka tapauksessa. Ja tämä "jäin kiinni ja menetin kaman järveen" on vielä todella epäuskottavan kuuloinen. Mutta katsoja tietää että näin oikeasti kävi ja Frankin ahdinko saadaan kyllä hyvin siirrettyä katsojalle. Loppupuoli on jo melkoista epätoivoa ja säälittävää yrittämistä.

Erittäin hyvä leffa mutta kuitenkin loppupeleissä aika tavanomainen huumekuvaus ja näitähän on jo vaikka kuinka paljon. Tämä oli kuitenkin paremmasta päästä mutta jotenkin nämä on ainan niin samantyylisiä että ei ihan täysillä jaksa innostaa.
User avatar
hayabusa
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 686
Joined: Mon Mar 24 2008 10:39

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by hayabusa »

Island Etude :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt1006908/
Hyvä feel good road movie fillarilla Taiwanin ympäri sankarin ollessa huonokuuloinen ja tarviten kuulolaitetta kommunikoidakseen ihmisten kanssa joita matkansa varrella kohtaa. Ensimmäinen tunti toimii oikein hyvin, mutta elokuva alkaa vartti sen jälkeen laahaamaan liikaa kiinnostuksen samalla laskiessa.

Drifting Flowers :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt1161444/
Kolme lesbotarinaa jokseenkin löyhästi toisiinsa kytkeytyen oman seksuaalisuutensa löytämisestä. Ei mene pussailua pitemmälle, että ei kannata odotella hinkkaamista.

A Prophet :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt1235166/
Ranskalainen karu vankilaelokuva nuoresta Malikista, joka on puoliksi arabialainen ja jouduttuaan istumaan kuusi vuotta korsikalaisten ja muslimien hallitsemassa vankilassa nousee vähitellen tuomionsa aikana yhdeksi isoimmista linnan rikollispomoista palveltuaan korsikalaisten nakkikoneena.

The Fourth Kind :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt1220198/
Keskinkertainen "tositapahtumien" pohjalta väsätty ufoilu mihin kytketty kuolleita kieliäkin mukaan.

Blue Gate Crossing :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt0333764/
Hyvä ja sopivan lyhyt nuorisodraama Taiwanista.
HS: Mikä vielä yhdistää suomalaisia?
"Suomalaisia yhdistää kyrpiintyminen Hesarin pääkirjoituksiin."
User avatar
JakeTheSnake
Sutenöööri
Sutenöööri
Posts: 10745
Joined: Wed Feb 27 2008 21:41
Location: Stamford Bridge
Contact:

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by JakeTheSnake »

hayabusa wrote:
A Prophet :star: :star: :star: :star:
http://www.imdb.com/title/tt1235166/
Ranskalainen karu vankilaelokuva nuoresta Malikista, joka on puoliksi arabialainen ja jouduttuaan istumaan kuusi vuotta korsikalaisten ja muslimien hallitsemassa vankilassa nousee vähitellen tuomionsa aikana yhdeksi isoimmista linnan rikollispomoista palveltuaan korsikalaisten nakkikoneena.
Tämä lähteekin välittömästi hankintalistalle :up:
I still eat pussy for breakfast...
-Early mornin' Stoned Pimp-
I Gotsta Get Paid
User avatar
Cloud
Auteur du cinéma
Auteur du cinéma
Posts: 5636
Joined: Mon Jun 30 2008 19:19

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Cloud »

53. Balagueró & Plaza: [Rec] 2 ****
http://www.imdb.com/title/tt1245112/
Jatko-osa jatkaa suoraan siitä mihin ensimmäisessä osassa jäätiin. SWAT-ryhmä saa tehtäväkseen mennä karanteenitaloon johtajanaan lääkintäviranomainen. Tai se kuva ainakin annetaan talon ulkopuolella oleville ihmisille. Todellisuus on jotain aivan muuta kuin mitä ensimmäisestä osasta sai kuvan. Ohjaajakaksikko Jaume Balaqueró ja Paco Plaza eivät ole halunneet toistaa ensimmäisen osan juonta eivätkä juuri samaa tunnelmaakaan vaan ovat lähteneet aivan uudelle tielle joka varmasti yllättää miltei jokaisen katsojan. Kuvaustyyli pysyy kuitenkin samana, tällä kertaa kuvalähteitä tosin on enemmän ja sitä käytetäänkin hienosti myös osana juonta. Tehosteita on työstetty isommalla rahalla ja muutenkin kaikki on tässä jatko-osassa isompaa kuin ensimmäisessä osassa. Taudin alkuperä selviää mutta sitä ei selitellä tässäkään hirveän tarkasti. Jatko-osalle (tai osille) jää mahdollisuus ja itse ainakin katsoisin mielelläni vielä kolmannenkin osan, mutta toisaalta ei haittaisi vaikka tämä olisi viimeinen osa. Lopputekstien aikana soitettu rokkirenkutus oli erittäin ärsyttävää teiniuhoamista ja olisi kyllä saanut jäädä pois.
User avatar
Cloud
Auteur du cinéma
Auteur du cinéma
Posts: 5636
Joined: Mon Jun 30 2008 19:19

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Cloud »

54. Miner: Halloween H20: 20 Years Later ***
http://www.imdb.com/title/tt0120694/
Uusintakatselu. Ihan ok on tämä seitsemäs Halloween. Paras puhti on kyllä jo poissa eikä Michael Myersin hahmosta saada kauheasti irti. 90-luvun lopulle tyypillinen viisasteleva teinikauhu ei myöskään hirveästi tässä miellytä. Juoni on kuitenkin tarpeeksi yksinkertainen eikä turhaa paskanjauhantaa lopulta hirveästi ole. Jamie Lee Curtis teki paluun Laurie Stroden rooliin joka tässä on muuttanut nimekseen Keri Tate ja toimii rehtorina yksityisessä yliopistossa. Lopun pään katkaiseminen on elokuvan parasta antia.
Last edited by Cloud on Sun Feb 28 2010 18:21, edited 1 time in total.
User avatar
JakeTheSnake
Sutenöööri
Sutenöööri
Posts: 10745
Joined: Wed Feb 27 2008 21:41
Location: Stamford Bridge
Contact:

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by JakeTheSnake »

The Brøken :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0906734/
Surullisen harmaa kauhuvivahteita vilisevä The Broken kertoo autokolarin jälkeen outoja kokevasta Ginasta, jonka lähipiirissä kaikki ei ole kohdillaan. Puolikas tähti tippuu elokuvan lopetuksesta, sillä mun mielestä se ei ollut kovinkaan cool, vaikka niinhän ohjaaja Sean Ellis olisi sen halunnut olevan.
Mites jengi muuten tulkitsi elokuvan? Oliko kaikki traumasta johtuvaa kuvitelmaa vai oikeita "peilidemoneita"? Harmittavasti elokuva loppui kesken juuri kun olisi saanut kunnon loppukliimaxin aikaan.
I still eat pussy for breakfast...
-Early mornin' Stoned Pimp-
I Gotsta Get Paid
User avatar
Member-X
Lapset sanovat: "Saatana on herra"
Lapset sanovat: "Saatana on herra"
Posts: 17472
Joined: Mon Mar 03 2008 11:11
Location: Kirkkonummi

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Member-X »

JakeTheSnake wrote:The Brøken :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0906734/
Surullisen harmaa kauhuvivahteita vilisevä The Broken kertoo autokolarin jälkeen outoja kokevasta Ginasta, jonka lähipiirissä kaikki ei ole kohdillaan. Puolikas tähti tippuu elokuvan lopetuksesta, sillä mun mielestä se ei ollut kovinkaan cool, vaikka niinhän ohjaaja Sean Ellis olisi sen halunnut olevan.
Mites jengi muuten tulkitsi elokuvan? Oliko kaikki traumasta johtuvaa kuvitelmaa vai oikeita "peilidemoneita"? Harmittavasti elokuva loppui kesken juuri kun olisi saanut kunnon loppukliimaxin aikaan.
Mielestäni "peili-ihminen" oli vallannut ihmisruumiin. Ehkä emme koskaan saa tietää keitä he ovat.. Rakastan elokluvan wtf!-loppua.
Image
User avatar
JakeTheSnake
Sutenöööri
Sutenöööri
Posts: 10745
Joined: Wed Feb 27 2008 21:41
Location: Stamford Bridge
Contact:

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by JakeTheSnake »

Member-X wrote:
JakeTheSnake wrote:The Brøken :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0906734/
Surullisen harmaa kauhuvivahteita vilisevä The Broken kertoo autokolarin jälkeen outoja kokevasta Ginasta, jonka lähipiirissä kaikki ei ole kohdillaan. Puolikas tähti tippuu elokuvan lopetuksesta, sillä mun mielestä se ei ollut kovinkaan cool, vaikka niinhän ohjaaja Sean Ellis olisi sen halunnut olevan.
Mites jengi muuten tulkitsi elokuvan? Oliko kaikki traumasta johtuvaa kuvitelmaa vai oikeita "peilidemoneita"? Harmittavasti elokuva loppui kesken juuri kun olisi saanut kunnon loppukliimaxin aikaan.
Mielestäni "peili-ihminen" oli vallannut ihmisruumiin. Ehkä emme koskaan saa tietää keitä he ovat.. Rakastan elokluvan wtf!-loppua.
En ihmettele, että jotkut diggaa tuosta lopusta. Kuvasitkohan peilin sirpaleet Ginan pirstoutunutta mieltä vai olivatko ne "oikeita". No, se jätettiin katsojan päätettäväksi.
Mitäs muita hyviä "peilidemoni" elokuvia on tämän ja Mirrorsin lisäksi tehty? :hmmm:
I still eat pussy for breakfast...
-Early mornin' Stoned Pimp-
I Gotsta Get Paid
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12228
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Invictus »

Cloud wrote:
Invictus wrote:51. Halloween 5
Mysteeriksi jää tämä elokuvassa piipahtava mies mustissa, palataanko aiheeseen ollenkaan kuutos-osassa?
Kyllä palataan.
Jep, ajattelin vaan kuin luin vitosen infoa IMDB:sta että käsikirjoittajat eivät vissiin oikein itsekään tienneet kuka se mysteerimies olisi.
User avatar
hayabusa
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 686
Joined: Mon Mar 24 2008 10:39

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by hayabusa »

Cloud wrote:53. Balagueró & Plaza: [Rec] 2 ****
http://www.imdb.com/title/tt1245112/
Jatko-osa jatkaa suoraan siitä mihin ensimmäisessä osassa jäätiin. SWAT-ryhmä saa tehtäväkseen mennä karanteenitaloon johtajanaan lääkintäviranomainen. Tai se kuva ainakin annetaan talon ulkopuolella oleville ihmisille. Todellisuus on jotain aivan muuta kuin mitä ensimmäisestä osasta sai kuvan. Ohjaajakaksikko Jaume Balaqueró ja Paco Plaza eivät ole halunneet toistaa ensimmäisen osan juonta eivätkä juuri samaa tunnelmaakaan vaan ovat lähteneet aivan uudelle tielle joka varmasti yllättää miltei jokaisen katsojan. Kuvaustyyli pysyy kuitenkin samana, tällä kertaa kuvalähteitä tosin on enemmän ja sitä käytetäänkin hienosti myös osana juonta. Tehosteita on työstetty isommalla rahalla ja muutenkin kaikki on tässä jatko-osassa isompaa kuin ensimmäisessä osassa. Taudin alkuperä selviää mutta sitä ei selitellä tässäkään hirveän tarkasti. Jatko-osalle (tai osille) jää mahdollisuus ja itse ainakin katsoisin mielelläni vielä kolmannenkin osan, mutta toisaalta ei haittaisi vaikka tämä olisi viimeinen osa. Lopputekstien aikana soitettu rokkirenkutus oli erittäin ärsyttävää teiniuhoamista ja olisi kyllä saanut jäädä pois.
Ei juuri lisättävää. Pari hienoa kuvakulmaa ja varjojen käyttöä kameran kanssa erityisesti mainittakoon ja todellakin ihan toiseen suunta homma lähti mitä ensimmäisessä elokuvassa katsojalle tarjottiin. Kannattaa katsastaa ensimmäinen tai jenkki remake pohjiksi ensin / muistin virkistykseksi ennen tätä, kun tarina jatkaa ihan just siitä mihin jäätiin. :star: :star: :star: :star:
HS: Mikä vielä yhdistää suomalaisia?
"Suomalaisia yhdistää kyrpiintyminen Hesarin pääkirjoituksiin."
User avatar
pekka
VaraJeesus
VaraJeesus
Posts: 2229
Joined: Sun May 31 2009 17:04

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by pekka »

Jake kysyi:
Mitäs muita hyviä "peilidemoni" elokuvia on tämän ja Mirrorsin lisäksi tehty? :hmmm: Robert Harmonin aliarvostettu ja joka paikassa haukuttu They (2002) voisi sopia kategoriaan. Mielestäni oikein hyvä säikyttely joka on tullut katsottua ainakin kolmasti.
Post Reply