31 Days of Horror 2021

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1385
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by speKtacle »

Exterminator wrote: Sun Oct 03 2021 11:43 Image
Fright Night :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1438176/?ref_=nv_sr_srsg_0
Toisin kuin luultavasti jokaisella muulla Lootassa, Fright Nightin alkuperäinen versio on minulta näkemättä. Sehän voi olla henkilökohtainen etukin, että pystyy katsomaan tätä vertaamatta johonkin aiemmin tehtyyn. Vuoden 2011 versiossa pojan (Anton Yelchin) ja äidin (Toni Collette) naapuriin muuttaa Jerry (Colin Farrell), joka paljastuu vampyyriksi. Pojan kaveri (Christopher Mintz-Plasse) yrittää tästä varoitella, mutta on niin nolo nössö, ettei sellaisen kanssa enää viitsi muutenkaan viettää aikaa. Vaan kyllähän niitä ihmisiä katoilee, kun oluestakin pitävälle Jerrylle ei sittenkään pelkkä huurteisten lipittäminen riitä. David Tennant esittää vampyyreistä ja niiden tappamisesta tietävää äijää, Imogen Poots päähenkilön tyttöystävää ja oli siellä mm. Dave Franco yhtenä koulun niistä tyylikkäämmistä jätkistä, joiden seuraa ei tarvitse hävetä.

Myöhemmin I, Tonyalla ja juuri nyt kunnolla rahaa tekevällä Cruellalla melkoisesti profiiliaan nostanut Craig Gillespie on tekaissut kohtalaisen toimivan uusintaversion. Ei tämä pätkääkään pelota, mutta onkin tuollaista alemmalle ikärajalle toteutettua kaulan puremista. Tai no, näkyy olevan R jenkeissä kyllä, suomessa paljon alhaisemman tuntuisesti K-13.

Farrellista arvoituksellisena viereisen talon asukkina pidin kyllä aika paljonkin, eikä Yelchinistä tai Collettestakaan mitään valittamista. Imogen Poots oli ihan kuuma blondi, tämän sen nakuroolin sisältävän elokuvam voisikin hankkia, ainakin yksi sellainen oli 8-) Missä sitten kasariversio todennäköisesti ainakin menee ohi, niin en erityisemmin fanittanut niitä tietokoneella tehtyjä juttuja. Vampyyrin naaman muuttuminen häijyn näköiseksi, hahmon hajoaminen tuhkaksi, lentävä veri, mitä näitä nyt oli. Ajoivat kai asiansa, mutta ei noista millään osannut innostua sen enempää. Silloin lähes 30 vuotta aiemmin on todennäköisesti pitänyt keksiä jotain oikeasti olemassa olevaa näiden toteuttamiseksi ja niitä juttuja olisin tykännyt nähdä tässäkin.

Ihan ok, mutta uusintaa tuskin tarvitaan koskaan. Sattuisipa se originaalikin vielä joskus eteen, mielelläänhän tuon näkisi.
11/31

Fright Night :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt1438176/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ihan samoilla linjoilla Exterin kanssa Fright Night remakesta, mikä yllätti minut. Olin siinä luulossa, et tää on ihan skeida remake.
Eipä onneksi ollut ja tanakahko cast yllätti myös, että ihan Toni Collette (no ei hänelle paljoa oltu kirjoitettu) mukana. Kymmenes Doctor Who
David Tennant on tyystin erilainen Peter Vincent, itsekeskeinen eksentrikko, nykypäivää nykypäivää. Evil Edin ja Charlie Brewsterin roolit ovat
tavallaan käännetty tässä päälaelleen, se on Ed joka tulee varoittamaan Charlieta vampyyreista. Colin Farrel on aika jäätävä Jerrynä. Ei huumoria,
ei lämpöä, ei sensuellia seksuaalisuutta. Sieluton ja kylmä saalistaja. Anton Yelchin jää hieman valjuksi Charliena, mutta Imogen Poots ei jää eikä
jätä kylmäksi, kuva hehkuu aina kun hän on esillä. Oli myös siistiä bongata alkuperäinen Jerry Chris Srandon cameoroolissa. Soundtrackistä ei
jäänyt mitään mieleen ja toi cgi välillä tympi. Hassua mutta totta on se, että uusin mielummin tämän remaken kuin vuoden 1988 jatkon joidenkin
aikojen päästä.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

Image

Hexen bis aufs Blut gequält aka Mark of the Devil (1970) :star: :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt0065491/

Nyt haettiin pahuuden voimia 60/70-luvun taitteesta ja olihan häijy filmi.

Ollaan Keski-Euroopassa ja noitavainot vallitsee jotka kestivät 1400-luvulta 1700-luvulle. Pienessä vuoristokylässä kukaan ei ole turvassa mielivaltaisesti ihmisiä noidiksi leimaavalta noitien metsästäjä Albinolta (Reggie Nalder).
Nyt mestoille saapuu kuitenkin Christian von Meruh (Udo Kier) joka tuo viestiä, että hepun oppi-isä Lordi Cumberland (Herbert Lom) on tulossa laittamaan asiat kuntoon. Sana kuitenkin kiirii, että Cumberland on jopa Albinoa pahempi.

Alun tekstit kertovat, että noitavainojen aikaan tapettiin jopa 8 miljoonaa ihmistä mikä ei nykytiedon mukaan pidä lainkaan paikkaansa. Vaikeaa on kuitenkin ollut myöhemmällä Keski-Ajalla elää sillä mikä tahansa outoilu tai esimerkiksi kirkon vastustaminen voitiin tulkita noituudeksi.

Mark of the Devil alkaa heti kovalla menolla, kun eräältä papilta katkaistaan neljä sormea minkä lisäksi mies tervataan höyhenien kera ja laitetaan juoksemaan kadulle. Kaksi noidiksi tuomittua naista sen sijaan poltetaan roviolla. Tämä on kuitenkin vain alkusoittoa sillä linnassa jonne Cumberland asettuu sijaitsee kunnon katakombit kidustuslaitteineen ja metodit on mitä mielikuvituksellisempia. Tarjolla on mm. sormipuristinta, venytyspenkkiä, jalkapohjien polttomerkintää sekä ruoskintaa ja kovimpana kaikista kielen repiminen irti.

Elokuva on hyvin tehty ja Kierin esittämälle Christianille on kirjoitettu myös pientä rakkaustwistiä Vanessa (Olivera Katarina) nimisen typyn kanssa vaikka heppu toki Cumberlandin käskyläinen onkin. Albino huomaa kuhertelun ja kun Vanessa ei miehelle antaudu syyttää mies tätä totta kai noidaksi eikä Vanessan elämä ole sen jälkeen enää helppoa.

Muita uhreja leffassa on eräs paronin perijä poika jonka maat sekä omaisuuden kirkko tahtoo joten heppua syytetään tietysti noituudesta. Myös pariskunta joka viihdyttää aatelisiä nukketeatterilla joutuu vangituksi sekä kidutettavaksi. Kaikein kovinta kyytiä saa Gaby Fuchsin esittämä Deidre jonka eräs piispa on pannut paksuksi ja naistahan toki sitten syytetään sekstailusta pirun kanssa.

En tiedä kuinka tosia nämä tarinat oli mutta Nurmbergistä oli kuulemma löytynyt vanhoja opuksia mistä oli otettu ideoita tekstiin. Upea Itävallassa sijaitseva linnakin oli ollut oikeasti oikeudenkäyntien tapahtumapaikka ja kellarista löytyi vanhat kidutusvälineet joita leffassa käytettiin.

Mark of the Devil oli vaikea projekti jonka ohjaajaksi haluttiin ensin Witchfinder Generalin tehnyt Michael Reeves mutta tämän kuolema jälkeen pestin sai osaava mutta liiankin idearikas sekä hidas Michael Armstrong. Mies potkittinkin jossain välissä ulos ja loput hoiteli tuottaja Adrian Hoven. Onneksi tämä ei kuitenkaan leffassa juuri millään tavalla näy mitä nyt Armstrongin version filmin loppuratkaisusta olisin mielelläni nähnyt mutta Hoven otti ja tuhosi negatiivit. Eikä tuo nykyinenkään loppu huono ole.

Elokuva on castattu suorastaan nerokkaasti. Udo Kier tekee kolmannessa filmissään laatuyötä, Lom pätee aluksi rehtinä mutta lopulta hulluna lordina, Nalderin kasvot jo kertoo, että kaveri on todella evil, Herbert Fux suorastaan nauttii kiduttamisesta ja Katarina on melkoisen hottis upeine rintavakoineen. Harmi vain, että mimmi ei tissejä paljasta mutta kyllä tässä niitäkin nähdään.

Arrowin kiekolla on lisänä maukasta ekstraa ja esim. Udo Kier kertoilee asioita suoraan vaikka osoittautuu myös melko mulkuksi :hyymy: Fuxilta löytyy myös mahtavia tarinoita ja leffan hienot musiikit tehnyt menestynyt pop säveltäjä/tuottaja/tähti Michael Holm on todella huikea kaveri.

Mark of the Devil oli kova menestys vaikka se monessa maassa kiellettinkin ja sitä on helppo suositella etenkin Witchfinder Generalista pitäville mutta luulisi muidenkin genreheppujen filmistä innostuvan.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by Exterminator »

Image
Friday the 13th (2009) :star: :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt0758746/?ref_=nm_flmg_dr_3
Marcus Nispelin uudelle TCM:lle en lämmennyt ja en tällekään sen kummemmin ensimmäisellä katselulla. Mutta nyt tuli katsottua uudestaan ja koettua varsin eri tavalla; vain kourallisen elokuvia tehnyt ohjaaja otti Jasonin tarinasta ja taipumuksesta murhailla huvikseen todella mehukkaasti "ilon" irti. Tässä kävi lopulta niin, että minulle tämä vuoden 2009 tulkinta aiheesta päihittää alkuperäisen ja varmaan muutaman jatko-osankin ihan 6-0. Tämä tietenkin ainoastaan näin omana täysin merkityksettömänä mielipiteenäni, että ei pidä kasariversion fanien hiiltyä!

Kaikki yksinkertaisesti tehtiin paremmin ja uusi Friday näytti aivan eri tavalla ammattinsa osaavien elokuvantekijöiden työn tulokselta. Tappaja on hyytävä yliluonnollinen veitsenheiluttaja äitimuorinsa sijaan ja se maskin löytyminen muun muassa oli oikein tyylikäs kohtaus. Sitä en tiedäkään, miten tuo oli alun perin tehty, vai ilmestyikö Jasoni silloin vain kuvaan naamio kasvoillaan.

Tapot ovat asiaankuuluvan inhottavia ja se elävältä polttaminen erityisen näyttävä ja julmalta tuntuva. Eikä todellakaan voida unohtaa alastomuutta, jossa varsinkin Julianna Guillin fantastisille munkeille annettiin paljon ruutuaikaa. Tämän hahmo jopa halusi kuvata nussimistaan ja heilui videokamera kädessä, mahtavaa. Kasarilla vain pelattiin jotain stripmonopolia, eikä kukaan paljastanut yhtään mitään. Ja pääsinpä jopa olemaan äimänä siinä kohtauksessa, missä pimu - olikohan Willa Ford - vesihiihti yläosattomissa!! Mitä helvettiä?! Tällaisia korrektiuden ja tarpeellisuuden tissien esittelemisen hyväksi hylkääviä kohtauksia ainakin tämä lootalainen osaa arvostaa, varsinkin kun 2000-luvulla tehdystä tavarasta puhutaan! Bravo, perjantaijengi!

Tästäkin varmasti oli Lootassa puheltu joskus, enpähän nyt muista mielipiteitä sen enempää. Omalla kohdalla arvostus joka tapauksessa kohosi melkoisesti!
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

Meikä antoi Friday remakelle kolme ja puoli tähteä joten hyvin lähellä ollaan, hiton viihdyttävä leffa. Harmi etteivät tehneet heti jatkoa tälle.

Vanhassa Friday kolmosessa Janssoni nappaa maskin yhdeltä tappamaltaan hepulta.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
mr_bungle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1496
Joined: Wed Dec 16 2009 11:23
Location: Oulu

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by mr_bungle »

^ olen aina tykännyt tuosta remakesta erittäin paljon vastoin yleistä mielipidettä.

Image

10/31: Dawn of the Dead :star: :star: :star: :star: :star:

Close to the Edge on mun mielestä kaikkien aikojen paras pitkä proge-eepos siitäkin huolimatta, että ekat pari minuuttia on käsittämätöntä häsläystä. Mutta alun sekoilu on ihan tarkoituksellista ja se saa loppubiisin kuulostamaan vielä paljon paremmalta kuin mitä se olisi ilman sitä. Samaa voisin sanoa Dawn of the Deadista. Ekat 10-15 minuuttia on minusta aina ollut melkoista kökköyttä ja sähellystä, mutta toisaalta loppuleffa ostoskeskuksessa tuntuu sen jälkeen vieläkin upeammalle.

Olen penskasta asti tykännyt zombileffoissa oikein mahdollisimman groteskeista maskeerauksista, mutta tässä leffassahan zombit on luotu lätkäisemällä sinistä maalia naamaan. Myöskään varsinaista jännitystä saati kauhua tässä elokuvassa ei ole käytännössä lainkaan, ennemmin kuvailisin tätä draaman, satiirin, toiminnan ja splatterin yhdistelmäksi. Mutta näissä hahmoissa ja tapahtumapaikassa on vain jotain taikaa. Katsoin nyt pitkästä aikaa Cannes-cutin, joka lisää n. vartin verran tavaraa ja tästä lähtien en varmaan enää teatteriversioon palaa. Nämä lisäkohtaukset ovat lähinnä dialogia ja keskittyvät paljon niihin hetkiin kun päähenkilöt koettavat elää ostoskeskuksessa niin normaalia elämää kuin mahdollista ja juuri ne hetket ovat minusta elokuvan parasta antia. Teatteriversio on rytmiltään soljuvampi ja "tiukempi", mutta sillä ei tällaisessa tapauksessa ole merkitystä. Uusintakatselen tätä leffaa päästäkseni näiden tyyppien kanssa takaisin sinne ostoskeskukseen ja mitä kauemmaksi aikaa niin sen parempi.

Second Sightin levyllä uskomattoman hyvä kuvanlaatu. Omistin aikoinaan Anchor Bayn bluukan ja ajattelin että se riittää vallan mainiosti, mutta tämä oli ihan eri leveleillä. Ja voisin kuvitella että teatteriversio varmaan näyttää vielä tätäkin paremmalta.
User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12286
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by Invictus »

Aika jännä että yhtäkkiä Friday-remakelle löytyy näin paljon kannatusta. Itsekin diggasin siitä teatterikierroksella, vaikka leffa sai paskaa niskaan. Itse pidin myös enempi kuin vastaavasta TCM-tulkinnasta.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

Image

Pet Sematary (2019) :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0837563/

Tulipa katsottua tämä uudelleentulkinta Kingin Pet Sematarysta ja vaikka alkuun juttu tuntui melko hyvältä niin ihan turha tekele tämä lopulta oli.

Mikä tärkeintä niin perheen vanhempien rooleihin oli saatu paremmat näyttelijät (Jason Clarke ja Amy Seimetz) ja Judin osan veti John Lithgow mutta eipä näilläkään naamoilla ihmeitä tehty. Ehkä tää teksti ei vaan sovellu elokuvaksi.

Suurimpia muutoksia oli intiaaninen hautausmaa jonne matka kesti nyt helvetin kauan ja sehän oli sellaista synkkää aluetta joka oli tehty toki studiossa cgi taustoilla. Pascown hahmosta oli tullut musta ja myös täysin turha minkä lisäksi mukana oli yksi tosi iso muutos jota en viitsi paljastaa.

Pelätä ei tarvinnut eli tässä ei toimineet edes jump scaret ja lopussa laitetaan tuttuun tyyliin muutama tyyppi hengiltä. Kun vielä Ramonesin biisi oli raiskattu niin ei tämä pääse millään edes sen originaalin tasolle.

Jätetäänpä nyt lemmikkielukoiden hautausmaa rauhaan varsinkin, kun mesta ei näissä leffoissa edes mitään suurta roolia esitä mitä nyt tässä uusimmassa siellä hiukan lopputaistellaan.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
mr_bungle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1496
Joined: Wed Dec 16 2009 11:23
Location: Oulu

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by mr_bungle »

Image

11/31: Beyond Re-Animator :star: :star: :star: :puoli:

Muistelin tykänneeni tästä joskus lukioikäisenä, mutta herttinen sentään sitähän on ollut melkein kolmekymppinen kun koko leffa on ilmestynyt :LOL4: Herbert West on virunut vuosikaudet vankilassa kun paikalle pamahtaa uusi lääkäri joka tuntee tohtorin ja haluaa auttaa häntä jatkamaan kyseenalaisia tutkimuksiaan. Aiemmat osat olivat tapahtumapaikoiltaan ja skaalaltaan hyvin pieniä ja tämä osa tuntuu heti alusta asti reilusti suuremman budjetin tapaukselle. Vankilamiljöö on näyttävä ja ekstroja vilisee taustalla. Praktikaaliefektit ovat upeita ala Screaming Mad George (jostain kumman syystä tämä oli kai hänen viimeinen leffansa?), leffassa piisaa tapahtumaa ja Jeffrey Combs on jälleen aivan upea pääroolissa. Myös apulaistohtori osaa näytellä, mutta Elsa Pataky ei sitten pätkääkään. Onneksi on oikein nätti katsella. Tisutkin vilauttaa, vaikka itse olenkin enempi säärimiehiä ja olen aina kiitollinen kun naisväki esiintyy pelkissä hameissa.

Lopussahan leffa äityy hulvattomaksi gorefestiksi ja olisin voinut tälle lipsauttaa jopa neljä tähtöstä, jos se viimeinen kolmannes olisi vedetty puolet lyhyemmässä ajassa läpi. Nyt sen rytmitys tökkii pahasti, jokaista mainiota gorekohtausta seuraa pätkä jossa seisoskellaan ja ihmetellään. Jos tiukka rytmi olisi pidetty yllä, olisi viimeiset 20 minuuttia aivan hurmeista mässäilyä.
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by Exterminator »

Image
Happy Death Day :star: :star: :star: :star: -
https://www.imdb.com/title/tt5308322/?ref_=nv_sr_srsg_0
Tree (Jessica Rothe) huomaa heräävänsä joka aamu samasta paikasta, tuskin tuntemansa Carterin (Israel Broussard) sängystä. Samat tapahtumat kertautuvat muutenkin ja päivä päättyy aina siihen, että naamiota käyttävä murhaaja vie Treeltä hengen. Samaa päivää ei huvita toistaa aina uudestaan ja varsinkaan kuolla aina lopussa, koska terveyskin vaikuttaa heikkenevän pysyvästi joka kerralla. Pimun on pakko alkaa miettiä keinoa irtautua helvetillisestä silmukasta.

Tässä on kyseessä kauhukomedia, ei tosin mikään Scary Movie, sillä läheskään niin pitkälle hassuttelemaan ei lähdetä. Huumoria on silti paljon ja monta minuuttia elokuvan alusta ehti mennä, kun jo aloin epäillä, olinko sittenkin erehtynyt lajityypistä. Että kauhuahan tämän piti olla? Alkoihan sitä sitten vähitellen tulla kehiin.

Päiväni murmelina oli niin nerokas idealtaan, että se taipuu paitsi lukuisiin muihin elokuviin, myös moniin genreihin, kuten tässä kauhuun. Ilahduttavaa on se, että jokainen tuota murmeli-ideaa käyttänyt näkemäni elokuva on ollut hyvä, niin tämäkin.

Rothen rooleja en ole päässyt näkemään aiemmin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta ollenkaan ja siltä vaikuttaa, että kannattaisi korjata asia. Hoitaa tässä pääosan erittäin hyvin, eikä ole hassumman näköinen gimmakaan. Carterin esittäjästä pidin myös paljon, jätkä veti oikein tyylillä. Huumori toimi mainiosti ja jännittävät hetket onnistuivat piinaamaan tekijöiden tarkoittamalla tavalla.

Loppuratkaisu vielä onnistui yllättämään... oliko sitten aivan uskottavimmasta päästä, mutta kai se tässä yhteydessä pitää vain ottaa tyytyväisenä vastaan! Murrayn elokuvan mainitsemisen olisin siirtänyt huomattavasti aiemmaksi, tai kokonaan pois. Täysin mitätön yksityiskohta toki ja kyllä Happy Death Daylle on vaan pakko vahvat suositukset pistää.

Menestystä ilmeisesti siunaantui, sillä Rothe palasi rooliinsa jatko-osassa pari vuotta myöhemmin, kuten myös Christopher Landon ohjaajan pallille. Katsotaan tuokin, jos kätevä mahdollisuus eteen sattuu.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
mr_bungle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1496
Joined: Wed Dec 16 2009 11:23
Location: Oulu

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by mr_bungle »

^ kovat pojot! Itse olen näemmä IMDB:ssä antanut vain 5/10, mutta voisi kyllä ottaa uusintaan joskus. Ihan vaikka sen takia että posterissa on näemmä mun syntymäpäivä :LOL4:
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by Exterminator »

Jep, tuollainen kama toimii meikäläiselle. Taisin kolmea puolta tähteäkin välillä harkita, tuohon päädyin. RT:ssäkin näköjään melko hyvät 72%... no ei välttämättä joka jätkän elokuva Lootassa, mutta jos yhtään kiinnostavalta kuulostaa, kokeilkaa!

Ja on kyllä lokakuun 13. harvinaisen hyvin valittu päivä syntyä tod :king:
Last edited by Exterminator on Sun Oct 17 2021 12:32, edited 1 time in total.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

Itse heitin neljä tähteä Happy Death Daylle, oikein viihdyttävä leffa. Jatkis vielä näkemättä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1385
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by speKtacle »

Image

12/31

Fright Night 2: New Blood (2013) :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt2486630/?ref_=nv_sr_srsg_7

GENRE: Kauhuelokuva, vampyyrit.

JUONI: Tällä kertaa Charlie Brewster, Amy ja Evil Ed matkustavat Romaniaan jenkkiopiskelijoiden mukana. Romaniassa on varmasti edullista kuvata
leffoja, se tiedetään. Mutta kuinkahan useasti jenkkinuoriso oikeasti sinne opintomatkalle suuntautuu... Peter Vincent sattuu olemaan myös
mestoilla, koska on tällä kertaa kummitusreality tv-shown host ja Romaniassa on kuvauskeikka. Opinahjon sexy professori on sitten vampyyri ja
mytologiaan on sotkettu tällä kertaa mukaan Countess Bathoryn tarinaa.

CAST & CREW: Will Payne Charliena ja Sacha Parkinson Amyna ovat ihan jees, mutta voi jumalauta Chris Wallerin Evil Ed vetoa. Olen paljon elokuvia,
roskaisiakin sellaisia katsonut, mutta ei tähän hätään tule mieleen enempää vituttanutta roolisuoritusta. Ilmeisesti Waller yrittää olla hauska ja se
kääntyy kyllä sellaisen kusipäisyyden puolelle, etten kestäsi moista tyyppiä lähipiirissäni sekuntiakaan, Elokuvan paras roolisuoritus irtoaa pää
villainilta Jaime Murraylta (Jerry Dandridge = Gerri Dandridge). Naisen tykitys veressä kylpevänä nykypäivän Bathoryna on siistiä seurattavaa. Sean Powerin Peter Vincent on meh.

SEKSI & VÄKIVALTA: Blu-rayn unrated versiolla Countess pistää naisuhrinsa ensin riisuuntumaan ja vetää sitten kaulavaltimon auki. R-rated versiosta
tisulit uupuvat. Muuten on ihan normi vampyyrikuvastoa, silmäväkivaltaa bonuksena.

SUMMARUM: Olisin antanut filkalle 2 tähteä eli samat kuin vuoden '88 kakkoselle, mutta Evil Ed söi puolikkaan. Tässähän siis kerrotaan tismalleen
sama stoori kuin 1985 orkkiksessa. Mukana on kaikenlaista pientä joka erottaa elokuvan kehnoimmasta straight to video kuonasta. Esim. oli
mielestäni hauska idea, että vampyyrille näytetään nykypäivänä ristinkuvaa kännykästä. Evil Ed saa ristinkuvan naamaansa tatuoinnista ja Gerrillä
on lepakoilta peritty kaikuluotain, jolla voi jahdata saalista viemäriverkostossa. Elizabeth Bathoryn tarina kerrotaan animaation voimin, budjettisyistä, mutta se toi yllättävää vaihtelua kuvastoon. All in all, hyvinkin katsottava pätkä horror connoirseureille, miinus Chris Waller.

Seuraavaksi jotain muuta kuin vampyyrejä.
User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1385
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by speKtacle »

Image

13/31

Bloodline (2018) :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt8883524/?ref_=fn_al_tt_3

Olipas mielenkiintoisaa nähdä Stiffler eli Sean William Scott vakavassa roolissa. Tässä taaplataan kauhutrillerin moodissa ja roisketta kuulkaas piisaa.

Evan Cole (Scott) on koulun joku tämmöinen tukihenkiö/psykologi ja kuulee päivittäin nuorilta tarinoita huonoista vanhemmista. Cole on tuore isä
itsekin ja vannoo perheen nimeen viimeisen päälle. Unettomuus vaivaa ja pian hän alkaa öiset ajelunsa joiden päätteeksi jokin huono vanhempi kokee kohtalonsa. Colen vaimo havahtuu miehesä yöjuoksuihin ja pariskunnan avuksi tullut Colen äiti luo omat outoudet kuvioihin. Pian myös virkavalta alkaa
päästä Colen touhuihin kiinni...

Huh, rohkea veto Blumhouselta tuottaa näin graafinen elokuva. Leffa starttaa full frontal nudity tapolla, jossa hoitsu saa työvuoronsa päätteeksi veistä
suoraan kaulavaltimoonsa. Teräaseväkivalta ei tähän jää, vaan Colen pääasiallinen method of madness on veitsi. Ihan puskista tuli myös Colen lapsen
synnytyskohtaus. Ihan lähikuvissa muksu sieltä äidin vaginasta tunkeutuu ulkomaailmaan. Ei siinä, tottahan se on, mutta että jenkkileffassa moinen
näytetään lähikuvassa. Scott vetää roolinsa vakavalla naamalla ilman suurempia nyansseja. Otan tämän vastaan elokuvassa myöhemmin paljastuvan
taustan perusteella. Näitä irtoaakin muutama oikein maukas twisti pitkin filkkaa. Kaikki elokuvan nuoret, Colen äiti ja vaimo vetävät hyvin. Kauhu
elokuvaan tulee ennemminkin kuvaston kautta, kässäri painuu sinne trillerin puolelle loppupeleissä. Suositeltava pikkuhelmi tarjolla, jos punanesteen
runsaan määrän kestää. Kysessä on ohjaaja Henry Jacobsonin ensimmäinen pitkä elokuva ja ukko osallistunut myös käsikirjoituksen tekoon.
Toivotaan miehelle lisää projekteja, munaa ainakin löytyy.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

Pitää tosiaan tsekata nuo Fright Night remaket, ihan kiinnostavan kuuloista tavaraa kuitenkin.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
Post Reply