31 Days of Horror 2021

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
Post Reply
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

Exterminator wrote: Tue Oct 12 2021 18:41 ^^^^ Jäi muuten kuuntelematta se Ramonesin kappale Pet Semataryä katsellessa... olenkohan edes kuullut biisiä, en ole varma :hmmm:
Silent Night, Deadly Nightia en koskaan ole katsonut muulloin kuin jouluna, pidän siitä kiinni "cheesy"

Image
Chopping Mall (Kuoleman kauppa) :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0090837/?ref_=fn_al_tt_1
Kolme nuorehkoa paria joutuu ostoskeskuksen vartijarobottien tulilinjalle. Vastaan taistellaan mitä pystytään, mutta robot ovat lujatekoisia paskiaisia, joiden arsenaalista löytyy tappavat laseritkin. Pakenemista ja piiloutumista on pakko harrastaa, ja siinähän se juoni jo kokonaisuudessaan tulikin.

Jim Wynorskin b-kauhistelu viihdyttää kivasti tarjoillessaan koneiden pakenemisen ohessa myös parit tissit ja huvittavaa pönttöilyä. Kova juttu, että yksi päänräjähdyskin näytetään :king:

Kesto on jätetty pätkäjuonen vaatimaan lyhyyteen ja pitkästyminen vältetään siksikin, vaikka olisinkin mielelläni nähnyt loppupuolella vaikka parit tissit lisää tai jotain käännettä juttuun. Lievästi harmitti sekin, että omaan makuun vähiten karismaattinen Kelli Maroney sai gimmoista eniten ruutuaikaa. Olisin sen kunnian suonut Cramptonin Barbaralle, jolla oli ne parhaat tissitkin!

Yhdessä Ihmemiehen jaksossa Maciä ja jotain pimua jahtasi tappajarobotit aivan kuin tässä, vaikka ei ostarista ollutkaan kysymys. Liekö tässä jokin yhteys, tiedä häntä...

Kyllä kelpasi katsella reiskalta, vaikka nuo aluekoodit vanhoissa elokuvissa ovat pelkkää vajautta ja kiusantekoa :down:
Pitäisi kyllä uusia Chopping Mall, muistelen viihtyneeni helvetin hyvin tuon parissa.

Kelli Maroney on kuitenkin lähes legenda koska hänellä oli isot roolit myös Night of the Cometissa sekä The Zero Boysissa. Chopping Mallissa oli mukana myös aina leffaa kuin leffaa parantava Dick Miller eikä Chuck Cirinon kovaa syntikkascoreakaan voi unohtaa.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3813
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by rautapuoli »

Sen Ramonesin Pet Sematary-biisin suomicoveri on mielestäni parempi ihan jo sanojen vuoksi: https://www.youtube.com/watch?v=9sc6MI1sAqs

Chopping Mall on tosiaan sangen kova. Nähty ainakin kolmesti ja helposti vois pyöräyttää taas.

6/31 Slumber Party Massacre II :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0093996/?ref_=rt_li_tt
Mimmi näkee painajaisia ja valveunia jostain ilkeästä rockabillystä. Vaihteeksi imitoidaan Elm Streettiä eikä tehdä perusslasheria kuten ensimmäisessä. Mimmi soittelee bändissään yhtä ja samaa biisiä muutamaan otteeseen, onneksi se oli yllättävän kiva ralli. Sitten hengaillaan uima-altaalla parin pojan kanssa ja tyynysotakin oli, jonka aikana nähtiin leffan ainoat tissit. Ekassa oli enemmän! Loppupuolella rockabilly astuu todellisuuteen tehden erittäin näyttävän murhan ja sitten säntäillään karkuun ja tapetaan lisää huomattavan vähemmän hienosti.

Pahiksella on huippuhauska kitara aseenaan, jonka päässä on jättimäinen pyörivä poran terä. Pisteet propille! Ilkimys saa myös oman musiikkinumeron ja rikkoopa neljännenkin seinän. Helposti katseltava leffa, jonka aikana voi ihan hyvin puuhastella vähän muutakin. Ei tälle kyllä mitenkään viitsi edes puolikasta tähteä enempää antaa. Sen verran köyhää oli meno muutamaa hyvää hetkeä lukuunottamatta. Kesto on 1h 17min ja siihenkin päästäkseen piti laittaa mahdollisimman hitaalla käyvät neljän minuutin lopputekstit. :hyymy:

7/31 Hellbound: Hellraiser II :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0095294/?ref_=nv_sr_srsg_0
Oli pitänyt tämä uusia jo ties kuinka kauan. En muistanut muuta kuin, että tapahtuu jossain mielisairaalassa ja, että oli hyvä. Niinpä vain olikin tosiaan laadukas jatko-osa. Eka on kympin leffa, joten hyvä saavutus tämmöinen.
Ekan leffan nuori muija on joutunut mielipuoliosastolle ja tietenkin siellä joku pamppu on kiinnostunut helvetti-asioista. Vittumainen äitipuoli pääsee tuonpuoleisesta ihmisten ilmoille ja näinpä on taas kunnon ongelmavyyhti edessä.

Budjettia on vähän enemmän ja etenkin lopussa piisaa mahtavia juttuja. Joskin, kun hahmot päätyvät helvetissä aakeelle laakeelle mattemaalauksen juurelle niin lähikuviin leikatessa he edelleen ovat käytävällä. Mitäs näistä! Itelle iskee todella hyvin nää Clive Barkerin ajatukset ja visiot helvetistä. Ei olla sieltä tavallisimmasta päästä. Ei tää väristyksiä aiheuta eikä sellainen minua haittaa muutenkaan, mutta on se ajatuksena ihan kauhea jos pitäis juoksennella manalan ahtailla käytävillä. Filmi tuntu jotenkin lähes juonettomalta vähän sinne tänne sompailulta, mutta sellainen oikeastaan sopikin tähän. Kenobiittejä taidettiin nähdä peräti vähemmän kuin ensimmäisessä eikä sekään mitään haitannut. Ei ne mitään slasherpahiksia ainakaan näis kahessa ensimmäisessä olleetkaan.

Hyllyssä venais nelonen ensimmäistä katseluaan vailla mitään odotuksia. Ehkä uusin sitä ennen kolmosen, jonka muistan hassuksi ja myös aika heikoksi.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

Mikko Lahtinen wrote: Wed May 19 2010 10:27 Inside (2007)

Mitään kovin ihmeellistä en odottanut näkeväni, mutta tämä onnistuikin pitämään otteessaan melko hyvin. Vaikka arvasinkin mysteerihenkilön taustan lähes heti. Ensimmäinen kolmannes etenee rauhallisesti miehensä auto-onnettomuudessa menettäneeseen Sarahiin (Alysson Paradis) tutustuen. En tiedä, onko tällaisessa elokuvassa kohtuullista sanoa, että hahmoon olisi pitänyt päästä paremmin sisälle, mutta hieman etäiseksi hän jäi. Sitten kun alkaa tapahtumaan, elokuva onkin piinaa loppuun asti. Oikeastaan ainoa asia, joka tökki enemmän, oli poliisin täysin älytön toiminta. Kyllä tätä katsoessa kuitenkin sai jännittää ihan riittävästi.

Veritehosteet ovat enimmäkseen kunnollisia, vaikka osasta tietokonemaisuus paistaakin liikaa läpi siitä huolimatta, että ei niitä kovin montaa hetkeä ruudulla näytetä. Elokuvan maineeseen nähden osa näistä on yllättävänkin siistejä, eli minun on itse melko vaikea sijoitella tätä mihinkään gorno-alalajiin. Lopussa mennään sitten rankemmille linjoille, mutta ehkä siitäkin suurin osa inhosta tulee tilanteesta kuin verellä leikkimisestä.

Taisi olla Dark label -boxin paras elokuva, tosin ei millään kovin suurella erolla. Alle 80-minuuttisena pysyy vielä sen verran tiiviinä, että ei ehdi enempää pitkästymään.

Mitä näitä rankempia 2000-luvun ranskalaisia kauhuelokuvia olikaan? Haute tension, Frontiers, Martyrs... Muita?
Image

Tsekkasin À l'intérieur eli ehkä tutummin Inside leffan ja olihan taas verihurmetta ranskanmaalta. Anna samat pisteet kuin Martyrsille eli :star: :star: :star: koska kyllä nämä aina perus jenkkitekeleet voittaa. Ehkä Martyrs oli kuitenkin vielä hieman parempi.

Mietin aluksi, että oliko tunkeutuja vain Sarahin mielessä oleva synkempi ajatus ja hän tekisi tuhoja itselleen mutta kyllähän naiselle löytyi sitten suhteellisen selkeä syykin tulla paikalle ja nämä ajatukset sai heittää romukoppaan.
Homma vähän latistuu, kun muuta sakkia alkaa ilmestyä taloon vaikka tylyjä tappoja toki nähdään. Tyyppien käytös on vain turhan hölmöä.

Väkivalta on raakaa ja naaman rikkominen tekee aina häijyä, olkoonkin, että oli selvästi cgi hetkiä ne. En todellakaan suosittele tätä elokuvaa ainakaan raskaana oleville 8-)

Haute Tension pitää ilman muuta näistä New Wave of French Horror filmeistä vielä katsoa ja tunkeutujaa esittävä Béatrice Dalle aloitti uransa leffalla Betty Blue mikä pitää myös nähdä. Insidesta on ehditty tehdä vuonna 2016 myös remake, onko kukaan nähnyt tuota?
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6195
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by Tina DeMona »

Ja taas uusinnan paikka.

12 / 31: Virus a.k.a Hell of the Living Dead (1980)

Image

Jees eli väliin taas italialaista spagettikastiketta, tällä kertaa klassisten zombieiden muodossa. Ohjaajan pallilla itse Bruno Mattei... eikun siis tietysti "Vincent Dawn" vaikkakin osan vastuusta on ottanut myös Claudio "Troll 2" Fragazzo. Mikä kyllä ehkä selittää erinäisiä asioita. Dawn of the Dead on kuitenkin selkeästi tullut nähdyksi. Musiikeista vastaa myös Viruksessa ihan itse Goblin... joka siis tässä tarkoittaa, että näiden aiemmilta soundtrackeiltä on otettu juttuja silleen sumeilematta.

Homma alkaa "Hope" -nimisestä kemikaalitehtaasta, joka on kuitenkin nähtävästi kuvattu jossain voimalaitoksessa. Aika vahvat Chernobyl -fibat tuli siitä paikan ohjaamohuoneesta. Vertaus ei välttämättä ole sikäli huono, että maailmantuhohan se täältäkin pääsee valloilleen kun kaksi tissi- ja persepreferenssejään vertailevaa tiedemiestä löytää "steriileimmästä laboratoriostaan" kuolleen rotan. Joka ei sitten ollutkaan ihan kuollut. Kohta on purema tohtorissa ja pöpöt lähteneet liikenteeseen. "Operaatio Suloinen Kuolema on katastrofi!" Kuka olisi voinut uskoa!?

Tästä sitten leikataan ei juuri ollenkaan Dawnin innoittamasti nelihenkiseen sotilasseurueeseen jotka lähtevät johonkin Etelä-Amerikan sademetsään perseilemään. Etelä-Amerikka siis tässä viereisin ryteikkö mitä Italiasta on löydetty. Samaan aikaan siellä sattuu oleilemaan myös autolastillinen toisilleen kitiseviä siviilejä, joista yksi on päähenkilömme Reportterinainen ja tämän Tom Savinin näköinen kuvaaja. Pakollisella lapsosella sattuu olemaan märkivä haava masussa mutta eihän se nyt mitään pahaa voi tarkoittaa... no, ainakaan pennulla ei ollut vuorosanoja mikä on näissä leffoissa aina hyvä ja tämän zombie-toljotus oli ihan jopa varsin uhkaa huokuva. Muutenhan elokuvan dialogi onkin suorastaan jumalaisen nerokasta ja se alkaa näillä main käydä erittäin selväksi.

"Noiden täytyy olla hirviöitä! Katso nyt minkä näköisiä!"
"Voivat olla vain kännissä. Tai käyttää huumeita!"

Ryhmien tiet tietysti kohtaavat ja pian sitä mennään syvemmälle Pimeyden Sydämeen. Sieltä löytyykin hieno alkuasukasheimo minkä matskut on suurimmaksi osaksi pöllitty jostain ihan muualta koska niin ympäröivä luonto, heimolaisten uskottavuus (joillakin oli afrot...) kuin kuvanlaatukin heittelevät villisti otosten välillä. Erinäköisiä elukkakuvia on myös ripoteltu sinne tänne niin paljon että välillä luulee katsovansa jotain Avaraa Luontoa.

No, onneksi italialainen genre-elokuva osoittaa jälleen mestaruutensa kaikkeen muuhun viihteeseen verrattuna juonenkäänteellä, jossa reportterinainen päättää mennä heimolaisille esittäytymään, luonnollisesti pukeutuneena pelkkään mistä lie myrkkysumakista kyhättyyn bikinialaosaan ja omatekoisilla sotamaalauksilla koristautuneena - etteivät villit näet säikähdä. Tissit vielä vedetään esiin ikiomassa lähikuvassaan! Tämä luonnollisesti toimiikin ja porukka otetaan hyvin vastaan mutta valitettavasti heimolla on paha tapa jättää kuolleensa hautaamatta mikä sitten aiheuttaa lievästi ongelmia.

Vertahan tässä on vallan kivasti. Efektit niin sen kuin maskeerauksenkin suhteen toki vaihtelevat laadullisesti mutta väliäkös hällä. Ei kai tätä kukaan nyt niin vakavissaan ole muutenkaan ottamassa. Sen sijaan vähän hassuksi käy tuo zombieiden suorastaan haluttomuus olla ketään syömättä: ne laahustavat uhkaavina purema- ja tarttumaetäisyydelle ja sitten jäävät siihen iäksi kaikeksi pööpöilemään kuin tietämättä mitä tehdä seuraavaksi. No, onneksi tätä sitten myöhemmin kompensoidaan kyvyllä teleportata paikasta toiseen.

Tämän jälkeen siirrytään jollekin kivalle leikkikentälle ja ihme rivitalojen takapihoille poukkoilemaan. Katsojaa ei sen kummemmin valisteta pomppasivatko nämä nyt jotenkin takaisin Eurooppaan (ei kun siis, anteeksi, USA:n Yhdysvaltoihin) vai onko ohjaajan kaverin soma paritalo olevinaan joku siirtomaahuvila tai vastaava. Sieltä kuitenkin löytyy kuollut mummo jonka mahan haavasta tursuaa kissa, ja vaikka juuri väliin jääneessä, taas hitusen sen yhden toisen elokuvan inspiroimassa mediamylläkkäkohtauksessa varoitellaan että ruumiit pitää polttaa kahden tunnin sisällä tai ne palaavat takaisin, ei mummon ruholle tietenkään tehdä mitään ennenkuin on liian myöhäistä.

Yhtä hahmoista myös käsketään menemään tarkastamaan kellari. Tämä löytää sieltä balettitutun ja silinterihatun ja alkaa naureskellen improvisoida jonkin sortin tap dance -esitystä. Koska niin macho sotilas tekee. Valitettavasti tämä oli kohtalokas erhe, mutta varmasti se olisi voinut sattua kenelle tahansa meistä.

Lopuksi sitten päädytään takaisin sinne "Hopeen" eli kai sitä sitten Etelä-Amerikassa oltiin kaiken aikaa olevinamme. Tämä lopun tuubailu oli myös varsin herkullista, eritoten tykkäsin päähenkilömme kohtalossa kaikessa typeryydessään. Myös selitys kaiken tapahtuvan syistä oli aika huikea. Loppuun vielä pakollinen pessimismipläjäys ja se leffa on siinä!

Huh, on kyllä mainio leffa. Minä ihan oikeasti tykkään tästä niin monella tavalla. Toki suurella annoksella juustoa koska minkään sortin järjellä ajatteluahan tämä ei mihinkään suuntaan kestä. Mutta tylsää ei kyllä tullut hetkeksikään vaikka pituus hitusen liioitteleva onkin. Koko ajan oli jotakin aivan saatanan typerää tapahtumassa. Ja siihen sitten verta väliin mukavasti. Ehdottomat suositukset siis kaikille jotka eivät vielä ole tätä nähneet.Hups, sepä inspiroikin katsomaan onko tätä täällä aiemmin arvosteltu ja näköjään aTomiK on tämän kanssa katsonut vasta viime halloweenina. Aika samoja latujahan tässä tuli koluttua, mutta enpä käy omaa höpinääni enää uudestaan miettimään vaan tyrkkään tämän vanhemman mielipiteen vaan tähän.
aTomiK wrote: Thu Oct 29 2020 9:21 Virus aka Hell of the Living Dead (1980) 2,5/5
https://www.imdb.com/title/tt0082559/

Sitten Bruno Mattein (sekä Claudio Fragasson) ohjaamaa kökközombeilua ja rakkaalle lapselle on taas annettu niin tuhannen monta nimeä mutta eiköhän nuo kaksi ole ne tunnetuimmat.

Homma lähtee käyntiin Papua-Uusi-Guineassa sijaitsevassa salaisessa Hope 1 kemikaalitehtaassa missä tapahtuu vuoto ja "Sweet Death" niminen aine pääsee ihmisten ilmoille tehden kaikista ihmislihan himoisia zombeja.
Välissä käydään Barcelonassa seuraamassa Interpolin erikoiskommandoryhmää, kun he selvittävät Hope-projektiin vittuuntuneiden ekoterroristien aiheuttaman panttivankitilanteen.
Pian palataan kuitenkin viidakkoon missä nämä samaiset kommandoveijarit suorittaa tehtävää ja joutuvat toimittaja Lia Rousseaun (Margie Newton) sekä tämän kuvaajan kanssa keskelle maailmanlopun zombihävitystä.

Kyllähän tämä osittain viihdyttävääkin tavaraa oli mutta en minä kyllä lukeudu Mattein kovimpiin faneihin. Dawn of the Deadin innoittamana tämä rippi kuningas oli tällä kertaa joukkoineen hommiin lähteny ja mukaan haluttiin miksata hieman Soylent Green:iä sekä Apocalypse Now:ta.
Hyviäkin hetkiä mukaan siis mahtuu mutta on tässä helvetisti myös joutokäyntiä ja 100 minuuttisena filmi on aivan liian pitkä. Erityisesti Nuova Guinea, l'isola dei cannibali (1974) dokkarista napatut alkuasukas- ja luontopätkät tuntui todella kankeilta.

Eräs hyvä puoli leffassa on se, että Goblinin musiikkia oli ryöstetty yhtyeen Roller levyltä sekä mm. Contamination ja Dawn of the Dead elokuvista joten taustabiitti on kohillaan.

Newton näyttää maukkaat tisulinsa hämmentävässä alkuasukaskylä kohtauksessa ja castin häröilysta saadaan nauttia muutenkin koko raha edestä.
Ylinäyttely on päivän sana ja tässä kunnostautuu erityisesti kommandomies Zantoroa esittävä Franco Garofalo. Myös hetken aikaa elossa viihtyvä reportterin kuski vetää sellaisen esityksen, että Jouko Turkka olisi ylpeä ; )

WTF hetkiä löytyy muutamia, lihanpaloja napostellaan ja zombeja räiskitään kiitettävään tahtiin. Zantorolle pisteet siitä, että hän on ainoa joka tajuaa ampua näitä päähän.
Loppuratkaisu tapahtuu tehtaalla missä nähdään elokuvan tiukin goreiluhetki ja epilogina tarjoillaan vielä synkkää tulevaisuuskuvaa.

Kuten sanottua, ihan kiva roskaleffa mutta pitkä on matka esimerkiksi Fulcin hienouksiin. Mattei on Mattei ja kyllähän hänelläkin omat fanit on.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

^ Tuo Hell of the Living Dead oli kyllä taas jotain niin sekopäistä mutta ei voi kuin kiittää italialaisia joita ilman meillä olisi täällä niin paljon tylsempää :LOL4:
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6195
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by Tina DeMona »

aTomiK wrote: Thu Oct 14 2021 7:15 ^ Tuo Hell of the Living Dead oli kyllä taas jotain niin sekopäistä mutta ei voi kuin kiittää italialaisia joita ilman meillä olisi täällä niin paljon tylsempää :LOL4:
Kyllä!

Itsekään ehkä edes ihan näin kahjoksi tätä muistanut...
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

Image

Uinu, uinu lemmikkini 2 (Pet Sematary Two 1992) :star: :star: :star: +
https://www.imdb.com/title/tt0105128/

Mary Lambert jatkoi ohjaamossa myös tässä jatko-osassa mutta muuten homma ottaa kierteen entistä sekopäisempään suuntaan.

Elokuvatähti Renee kuolee kuvauksissa joten muu perhe eli eläinlääkäri isä Chase (Anthony Edwards) ja poika Jeff (Edward Furlong) päättävät muuttaa kesäasunnolleen Ludlowiin rauhoittumaan.
Jeff tutustuu koulussa heppuun nimeltä Drew (Jason McGuire) jonka ilkeä sheriffi isäpuoli Gus (Clancy Brown) ampuu tämän koiran. Drew tuntee tarun intiaanien hautausmaasta ja jätkät vie yhdessä koiran sinne. Seuraa pahoja asioita minkä jälkeen seuraa vielä pahempia asioita.

Huh, olihan se villiä kyytiä, kun Kingin tarinaa lähdetään vetämään överiksi ja kunnon gore touhuksi. Ja siinä tämän leffan dilemma piileekin, että tavallaan on pakko nauttia menosta mutta ei tässä mitään tolkkua ole :lol: Stephen veti ymmärrettävästi nimensä tästä äpärälapsesta pois.
Ekan filmin tapahtumista on kulunut ilmeisesti kolme vuotta ja Lambert olisi halunnut päähenkilöksi Creedin perheen tytön mutta Paramount halusi pojan ja nappasi kovassa nosteessa Terminator kakkosen vuoksi olleen pallinaama Furlongin. Furlong ja hyvin ujon oloinen McGuire onkin filmin heikkoja lenkkejä.

Clancy Brownin ystäville tämä on kuitenkin pakkokatsottavaa sillä äijä pääsee tekemään mielekästä duunia ensin tylynä sheriffinä, sitten hassuttelevana sekopäänä ja lopuksi hulluna tappajana. Esimerkiksi ruokapöytäkohtaus on jotain mitä ei studioleffoissa ihan joka päivä näe ja olihan se panokohtauskin vitun kreisi, kun tarkemmin ajattelee :hyymy:

Panokset kovenee tietysti loppua kohden, homma menee mukavan väkivaltaiseksi ja efektiryhmä tarjoilee kyllä muutamia oikein maukkaita tappokohtauksia. Suomikasetti lienee ollut leikattu? Yhdet mainot stunttitissitkin nähdään.

Filmissä vietettiin lyhyesti halloweenia ja unohtui varmaan mainita, että myös Deadly Friendissa nähtiin ajankohtaan sopivaa halloween touhua.

Joo, diehard King fanaatikoille Pet Sematary Two on todennäköisesti pyhäinhäväistys mutta meille muille kelpo horror pläjäys joka ei todellakaan ota itseään turhan vakavasti. Lopputekstibiisistä vastaa jälleen Ramones.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6195
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by Tina DeMona »

^Minä olen aina tykännyt tuosta suuresti, juuri isoksi osin Clancy Brownin takia. Pitäisikin melkein itsekin uusia nämä molemmat.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9935
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by Exterminator »

aTomiK wrote: Tue Oct 12 2021 19:21 eikä Chuck Cirinon kovaa syntikkascoreakaan voi unohtaa.
Tämä olisi pitänyt mainita itsekin, oli kyllä toimivaa settiä nuo Chopping Mallin muzakit.

Image
The Cabin in the Woods :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt1259521/?ref_=nv_sr_srsg_0
Nuoret aikuiset lähtevät Curtin (Chris Hemsworth) mökille kutemaan, kunnes oleilu muuttuu yrityksiksi pysyä hengissä. Tie mökiltä mihinkään on suljettu ja zombieita hyökkää tervehtimään lomailijoita omalla tavallaan. Hauskuus loppuu äkkiä, paitsi eräillä on sittenkin mukavaa, koska tämä kaikki menee televisioon viihteeksi. Selviytyjät on mammanpojille, tässä sitä todellista selviytymistä vasta nähdään. Idea ei ollut aivan peruskauraa, siitä heti plussaa. Jollain Truman Shown ja Running Manin jalanjäljillä tässä kai mennään parempien vertausten puutteessa. Varsin verisiä jälkiä olivatkin, sillä touhussa ei pahemmin pehmoiltu, vaan meno oli kivan roiskeista. Yhdet nätit tissitkin saatiin ruutuun, joista plussa. Näköjään tuo Anna Hutchison on nakuillut paljon enemmänkin, pitääpä pistää mahdollisesti hankittavien listalle!

Pääasiassa käsikirjoittajana tunnettu Drew Goddard tämän esikoisenaan ohjasi, ja teksti näkyy syntyneen yhteistyönä hieman yllättäen Josh Whedonin kanssa. Eihän tuo sittenkään kovin yllättävää ole, kun vähän aiempiin tekemisiin tutustui. Kumpikin ukkohan sitä on ollut ainakin Buffya ja Angeliä raapustamassa.

Saisiko tästä toisella kerralla irti enemmän vai vähemmän, paha sanoa. Enkä sitäkään tiedä, tuleeko toista katselua, mutta ihan tykkäilyn puolelle meni.
-You have a huge fucking dick!
User avatar
Tina DeMona
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 6195
Joined: Fri Jun 06 2014 18:19
Location: Kerava

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by Tina DeMona »

Mjaa. Sittenpä jotakin vanhalta genreparralta minkä tuotoksia on allekirjoittaneen perin vähän tullut nähtyä.


13 / 31: Two Thousand Maniacs! (1964)
https://www.imdb.com/title/tt0058694/reference

Image

Eli Herschell Gordon Lewis siis tietysti kyseessä ja yksi tunnetuimmista teoksistaan. Lewisiä on pakko kunnioittaa koska onhan se gore vaan niin kivaa ja ihanaa, ja jonkunhan se oli sekin juna käyntiin nytkäytettävä. Vuonna -64 vielä aika moni muu asia jäi näin independent -kaverilta vähän "silmät kiinni ja sinnepäin" -pinoon joten vaikka arvostuspisteet tietysti kattoon kohoavatkin, elokuvallisen nautinnollisuuden pylpyrät jäävät yllättävän ja valitettavan vähäisiksi.

Ideana on siis että jossain mystisessä etelävaltion kylässä vietetään satavuotisjuhlaa joihin sitten mielellään kutsutaan pohjoisen turisteja vieraiksi. Etenkin kylän grillijuhlille; niitä ei pidä missata! Ja onhan tällaiset "kyläyhteisö juonittelee päähenkilöitä vastaan" -skenaariot aina ihan hauskoja. Ja paljon tämän jälkeenkin varioituja aina ikilempparistani The Wicker Manista vaikkapa Children of the Corniin ja muihin. Tosin taisipa se eräs Lovecraftkin jotain samansuuntaista jo aikoinaan kirjoitella.

Hellyyttävä amatöörimäisyys todellakin kyllä paistaa läpi halki leffan. Äänet on välillä aivan ruvella ja joskus taas on ryhdytty todella hulvattomiin dubbailupuuhiin. Valaistus on onnistunutta, koska lamppu on päällä ja sojottaa kuta kuinkin sinne suuntaan missä jotakin asioita mahdollisesti tapahtuu. Eikä niitä kuvakulmia toki suotta tarvitse varioida viiden minuutin eri henkilöille soittelukohtauksen aikana. Kaikki kunnia toki Lewisille, tiedän, ettei tähän aikaan todellakaan ollut helppoa tehdä indie-leffaa. Ja eihän näitä leffoja toki näiden juttujen takia katsota. Mutta...

Se vaan itseä alkoi tympäistä, että kun niiden gorehauskuuttelujen lisäksi ei niin minkään valtakunnan muita tuotantoarvoja tahi kiinnostuksen kohteita ole, tulee todella tylsää odotella aina miljoona vuotta sitä seuraavaa lahtausta. Joita ei leffassa lopulta edes kovin montaa ollut. Muu aika menee vähemmän yllättävästi pööpöillessä ja turhaa paskaa jauheskellessa.

Toisaalta, ohjaajan itsensä säveltämä däigä-däigä-south-will-rise-again -biisi alussa ja lopussa oli ihan hauska.

Kyllähän tämä nykyään enemmän kuriositeettina menee kuin antoisana elokuvana, mutta tulipahan nähdyksi. Uudestaan sen pariin palaamisen tarpeesta en ole ollenkaan varma. Olkoon nyt sitten vaikka oman tiensä kulkijan muistolle.
--- Amal shufar, at rrug ---
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3813
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by rautapuoli »

^^Ainakin itelle toimi uusinnallakin vielä ihan hyvin. Ja telkkariinhan noita juttuja ei lähetetty. Ne tyypit vaan valvo juttuja monnareilta.

8/31 Interview with the Vampire :star: :star: :star: :puoli:
https://www.imdb.com/title/tt0110148/?ref_=rt_li_tt
Brad Pitt on vampyyri ja käy Christian Slaterille läpi elämäänsä. Tom Cruise muutti Pittin ja yhdessä nämä vielä tekevät Kirsten Dunstista itselleen vampyyrimuksun eläen enemmän ja vähemmän rikkonaisena perheenä oman aikansa. Pittillä piisaa omatunnon tuskia, mutta muita ei kiinnosta. Mimmejä imetään kuiviin, elämä on lopulta paskaa.

Olikin homoisampi kuin muistelinkaan eikä ehkä ihan niin hyvin iskenyt kuin joskus. Lähdemateriaalin homostelut oli mukamas poistettu, mutta onhan Pittin ja Cruisen juttu niin ilmiselvää kuin olla ja voi. Tomppa ei alkuun vakuuttanut vaan aiheutti jo ensiesiintymisellään korean peruukkinsa kanssa kunnon naurut. Lopulta jätkä voittaakin ihan täysin puolelleen sopivalla överiydellään ja tahallisella hauskuudellaan. Pitti taas jää turhan elottomaksi emoilijaksi. Dunst on hämmentävän hyvä omassa roolissaan ja hahmon ikääntyessä siihen tulee tietynlaista kypsyyttä mukaan. Silti hahmo pysyy lapsenmielisenäkin ollen lopulta kummajainen muutenkin kuin vampyyriutensa takia.

Teatraalinen dialogi on monesti noloa, mutta pompöösi yleisvire muuten piristävää. Paljon riittää hienoja kuvia ja kunnon menoa. Stan Winstonin tiimin maskeeraukset ja tehosteet luonnollisesti palkitsevat katsojaa. Olipahan välillä ihan klassista splatteriakin riehumisissa. Yksi animatroniikka fuulasi meikäläisen kuvan alkuvaiheilla ihan täysin. Lopetuksesta en aikoinani välittänyt, mutta nyt olin ihan messissä.

9/31 Pet Sematary II :star: :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0105128/?ref_=nv_sr_srsg_6
Katselinpa minäkin tuossa eilisiltana ketjun innoittamana tämän toistamiseen ja hauskahan se yhä oli.
Leffan alkupuoli on todella viihdyttävä erityisen hyvän temponsa ansiosta. Missään vaiheessa ei erehdy funtsimaan omiaan, kun koko ajan liikutaan just eikä melkeen oikealla vauhdilla. Viimeistään viimeiselle kolmannekselle siirryttäessä juttu alkaa rakoilemaan.
Samaa mieltä siitä, että pääosapojat on aika heikkoja rooleissaan. Ohjaaja on jotain vähäeleisyyttä tainnut hakea näistä, mutta ei pelaa. Etenkin se ei-Edward Furlong on uskomattoman alitulkitseva kaikista älyttömimmille jutuille. Clancy Brown on tietenkin leffan todellinen tähti ja kenelle tahansa hyvä syy katsella tää ainakin kerran. Aivan mahtavaa showta! Siitä koirastakin oli saatu muutamiin kuviin ihan oikean kauhukoiran näköinen. Tietysti sille on kuitenkin jälkitöissä laitettu vähän joka kohtaan ylimäärästä murinaa, joka ei ihan istu jos hauva menee nätisti koppiin tai hoitopöydälle. Elokuvassa on myös suloisia kissanpentuja.

Muuten leffa kyl jää aika puolitiehen. Se mutsihomma etenkin lunastautuu kauttaaltaan mahdollisimman laiskasti. Kunnon mielipuolisuuksia ja toimintaa sinne loppuun olisi pitänyt saada. Nyt ikäänkuin pieraistiin pakolliset ja sit äkkii pois, rouva olkoon hyvä, kiitos nam. Atomikin gorepuheita en kyl ymmärrä. Aina, kun jotain hulppeaa on tapahtumassa niin leikataan pois. Ja sen kyllä näkee, että muutamaankin kohtaan oli Steve Johnson jengeineen ihan selkeesti tehny jotain kivoja tehosteita. Kaikki DVD-julkasut näyttäs dvdcomparen mukaan olevan saman pituisia ja leikkaamattomia.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
aTomiK
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 5772
Joined: Sat May 31 2014 12:17

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by aTomiK »

Ehkä gore oli väärä sana mutta mun mielestä Pet Sematary kakkosessa oli mukavasti punaista esillä.
"Days are like women - each one's so damn precious, but they all end up leaving you."
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3813
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by rautapuoli »

aTomiK wrote: Fri Oct 15 2021 8:39 Ehkä gore oli väärä sana mutta mun mielestä Pet Sematary kakkosessa oli mukavasti punaista esillä.
No joo kylhä noit maskeerauksia oli siellä täällä.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
speKtacle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1385
Joined: Thu Aug 14 2008 0:05

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by speKtacle »

Image

10/31

Fright Night Part 2 (1988) :star: :star:
https://www.imdb.com/title/tt0097390/?ref_=nv_sr_srsg_3

Muistelin 30 vuoden takaa, että olisi ollut hyväkin jatko, mutta nyt ei kyllä lähtenyt. Ei millään. Johtuu varmaan siitä, että tsekkasin alkuperäisen
pari päivää aiemmin.

3 vuotta on kulunut ensimmäisen Fright Nightin tapahtumista ja Charlie alkaa päästä vampyyriuskomuksista laukattuaan terapiassa. Eikös sieltä
sitten ekan osan kulmahampaikon sukulainen saavu kostoreissulle Charlien naapurustoon. Tällä kertaa pääimijänä toimii kauneimman sukupuolen
edustaja Regine Dandridge (Julie Carmen) mukanaan joukko ärsyttäviä vampyyrikoviksia. Henchmaninä toimii Brian Thompson, that I'll buy.
Seuraa kaikkea logiikka jopa genressään väistäviä juonenkäänteitä kunnes on loppukähyn paikka.


PROS: William Ragsdale palaa Charlie Bresterin rooliin ja Roddy McDowall on yhä Peter Vincent. Efektit ovat praktikaaleja, osa näyttäviä. Muutama
näppärä kuvaustekninen jippo. Viihdyttää vaivatta kestonsa. Roddy McDowall on leffan parasta antia, ihan ekan osan vedossa.

CONS: Charlie Brewsterille ei ole oikein keksitty mitään tekemistä. Taas veivataan totta/ei totta kuviota liian pitkään. Brewsterin terapeutti on
pelkkä comic sidekick ja äijän viimeiset hetket elokuvassa ovat ihan wtf. Pääpahiksen posse on ärsyttävää sakkia, jengi tuoksuu liikaa ysärin
hahmoilta vaikka leffa tehty 1988. Oi sitä paskuutta kun näille veijareille on omistettu kohtaus jossa he pitävät "hauskaa" keilahallissa.
Jon Gries on just sitä tympeää ysärin action leffojen hauskuuttaja porukkaa, ei toimi mulle sitten yhtään. Pääpahis on löysä tapaus uhkana.
Musiikki on mitäänsanomatonta. Jne jne. Ohjaaja Tommy Lee Wallacekin on enemmän sellainen hoidetaan homma pois alta ohjaaja kuin
visiönääri, joka voi nostaa heikon kässärin intohimolla astetta paremmaksi lopputulemaksi.

Tulipahan muistot verestettyä ja kuten usein käy, ne muistot eivät kestäneet päivitystä. Katsokaapa leffan traileri, se on pelkkää komediaa ja
se tiivistää miksi kokonaisuus ei toimi. Ekan osan herkkä balanssi on kääntynyt liikaa huumorin puolelle.
User avatar
mr_bungle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1496
Joined: Wed Dec 16 2009 11:23
Location: Oulu

Re: 31 Days of Horror 2021

Post by mr_bungle »

^ mä näin tuon kakkosen joskus penikkana ja löytyy ihan osto-VHS:kin vielä. Muistelen kyllä tykänneeni silloin mutta voi olla että aika on kullannut muistot.

Image

9/31: The Vigil :star: :star: :star: :puoli:

Juutalaisessa kulttuurissa on ilmeisesti tapa, että joku valvoo kellon yli ruumiin vierellä ennen sen kuljettamista pois kotoa. Ja jos ei sopivia läheisiä löydy, niin tehtävään voi myös palkata henkilön joka ei edes vainajaa ole tuntenut. Päähenkilömme saa juuri tällaisen tehtävän olla yön yli vainajan ja hänen leskirouvansa kanssa asunnossaan.

Koko ajatus tuntuu sinänsä jo puistattavalle ja kyllä tässä ihan hyvää jännitystä saatiinkin paikoin aikaiseksi. Yksi parin sekunnin juttu nosti jopa karvat pystyyn ja piti kelata pari kertaa uusiksi kun creeppasi sen verran. Kauhu toimi tässäkin tapauksessa osin vertauskuvana menneisyydelle ja oli heijastus päähenkilön elämän traagisille tapahtumille. Tuo vertauskuvallisuus on yleistä näissä nykykummitteluissa ja tietyssä mielessä arvostan sitä, mutta toisaalta näissä se kauhu vaihtuu monesti hiljalleen draamaan elokuvan edetessä ja jättää sitten lopussa vähän valjun maun. Itse diggaisin ennemmin sitä, että pikemminkin se kauhuosasto kasvaisi kohti elokuvan kliimaksia.
Post Reply