Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Cloud
Auteur du cinéma
Auteur du cinéma
Posts: 5636
Joined: Mon Jun 30 2008 19:19

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Cloud »

275. Engler & Etter: Cargo ***½
http://www.imdb.com/title/tt0381940/
Tunnelmallinen scifielokuva. Mitään mullistavan uutta elokuva ei tarjoile, lähinnä lainailee aiempien scifileffojen asetelmia, mutta toteutus on sen verran onnistunut että kyllä tästä jaksoi nauttia koko kestonsa ajan. Budjetin pienuus näkyy paikoin, mutta toisaalta avaruusalus johon elokuva sijoittuu, on todella realistisen oloinen, vähän kuin paskainen roska-auto, jota tutkiskelisi mielellään vaikka koko päivän. Lopussa juoni meni turhan sekavaksi, mutta kokonaisuutena jäi aika hyvät fiilikset.

Se olikin sitten vuoden 2010 viimeinen katsottu elokuva, jatketaan listailua numerosta 1. ensi vuoden puolella "moikka"
Project Mayhem
Neekerivaltuutettu
Neekerivaltuutettu
Posts: 4784
Joined: Thu Jan 07 2010 18:50

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Project Mayhem »

Wallander – Vålnaden (Haamu)

Myös tämä oli hyvä. Tai no, oikeastaan yhtään todella heikkoa Wallanderia ei ole vielä tullut vastaan. Ainoastaan se uskis-juttu oli muita selkeästi heikompi.
User avatar
Member-X
Lapset sanovat: "Saatana on herra"
Lapset sanovat: "Saatana on herra"
Posts: 17472
Joined: Mon Mar 03 2008 11:11
Location: Kirkkonummi

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Member-X »

Project Mayhem wrote:Wallander – Vålnaden (Haamu)

Myös tämä oli hyvä. Tai no, oikeastaan yhtään todella heikkoa Wallanderia ei ole vielä tullut vastaan.
Katsoin tuon ihan justiinsa ja kommenttiisi vahva komp. :up:
Image
User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8364
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Mikko Lahtinen »

Standard Operating Procedure (2008)

Errol Morrisin dokumentti Irakin Abu Ghraibin vankilan tapahtumista. Skandaalin aiheuttaneet tapahtumat kerrotaan haastattelujen, valokuvien, videoiden ja dramatisoitujen kohtausten kautta. Melko tavalliset menetelmät siis käytössä.

Itse en ollut aiemmin katsonut aiheesta yhtään elokuvaa. Jonkin verran olen asiaan liittyvää uutisointia ja kirjoittelua seurannut. Joka tapauksessa dokumentti veti alusta asti mukaansa ja pysyi loppuun asti kiinnostavana, vaikka pituutta sille onkin kertynyt lähemmäs kaksi tuntia. Tuli vielä elokuvan jälkeen katsottua lähes puoli tuntia ihan kiinnostavia poistettuja kohtauksiakin. Niistä voisi mainita yhden häiriintyneeltä vaikuttavan hetken, jossa yksi vankilan kunnostusprojektin johtajista liikuttuu lähes kyyneliin kertoessaan miten hyvää työtä ryhmä teki.

Haastateltavat tavallaan onnistuivat yllättämään melkoisesti. Odotin, että sieltä tulisi kovinkin katuvaa juttua, mutta ainakin joidenkin kohdalla tuli mieleen, että ovat ainoastaan pahoillaan siitä, että jäivät kiinni. Toisaalta poistettuja kohtauksia katsellessa tulee mieleen, että onkohan se ollut ihan tietoinen valinta, että siihen suuntaan viittaavat kommentit olisi jätetty elokuvasta pois tarkoituksella. Lisäksi he kertovat tapahtumista kiitettävän suorapuheisesti. Melko moni muistaa kuitenkin mainita, että tottelivat vain käskyjä, eivätkä oikein näe mitään väärää omassa toiminnassaan. Näitä mahdollisia käskyjä antaneita henkilöitä ei ole saatu yhtään kameran eteen.

Yksi kolmesta nöyryytysten ja muun paskan pääkuvaajista oli Sabrina Harman, joka yrittää esittää jatkuvasti toimensa parhain päin. Toki hänen kertomuksensa vaikuttaa monin paikoin uskottavalta, ja vaimolle lähetetyt kirjeetkin tukevat sitä. Mutta lopulta ei kuitenkaan voi olla miettimättä, että meniköhän se sittenkään niin, kun katselee kuvia, joissa kyseinen henkilö on peukalo pystyssä ja leveä hymy kasvoillaan kuoliaaksi hakatun mätänevän ruumiin vieressä tai kun kuuntelee juttuja, joiden mukaan hän oli mukana nöyryyttämässä vankeja siinä missä muutkin.

Säälittävin tapaus on mielestäni maailmanmaineeseen pahamaineisella talutushihnakuvalla noussut Lynndie England. Tämän dokumentin perusteella hänen syynsä sotaan lähtöön olivat melko huonot, ja voinee myös todeta, että hänen sinisilmäisyyttään käytettiin hyväksi. Vaikeat olosuhteet yhdistettynä vääränlaiseen henkilöön eivät tuottaneet kovin mukavaa lopputulosta. Samaa voisi sanoa jossakin määrin monesta muustakin haastatellusta. Ei ole kovin mieltäylentävää kuunnella juttuja syyttömien järjestelmällisistä pidätyksistä ja muusta mukavasta. Lapsia kidnapattiin ja etsittyjä isiä kiristettiin sitä kautta antautumaan. Mitä siitä, että syyttömiin pitää kohdistaa kaikenlaisia rikoksia, kun hyvällä asialla ollaan.

Omasta mielestäni dokumentti oli erittäin kiinnostavaa seurattavaa sisällöltään, vaikka toteutus melko yllätyksetön olikin. On hyvä, että haastateltujen määrä pysyy lopulta suhteellisen vähäisenä, niin jokainen saa hyvin aikaa kertoakseen oman näkemyksensä. Kuvamateriaalia esitellään vähintään riittävästi. Ei tämä viihdyttävimpien dokumenttien joukkoon kuulu, mutta mielenkiintoisena juttu pysyy koko ajan. Ei niinkään varsinaisten tapahtumien takia, vaan itseäni kiinnosti enemmän se kuva, joka näistä haastatelluista sotilaista muodostuu dokumentin kautta. Tätä voi varmaan suositella ainakin sellaisille henkilöille, jotka kuvittelevat, että sotilaat ja poliisit toimivat aina oikein, ja että pidätetyksi joutuu vain ihmisiä, jotka ovat sen ansainneet. Toisaalta...tuskinpa tällaisen katseleminenkaan ajatteluun mitään muutosta toisi. Me hyviä, he pahoja, end of story. Tai jotakin muuta yhtä aivovammaista.
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."
User avatar
gintonic
Antisemitistinen alkoholisti
Antisemitistinen alkoholisti
Posts: 2892
Joined: Mon Mar 17 2008 17:57
Location: Savonlinna

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by gintonic »

24 Hour Party People (2002) :star: :star: :star: :star: :star:

Eilen uusintakatselussa taas kerran ja tämä teos vain kasvattaa vetovoimaansa ajan myötä. Kerrassaan nerokasta kerrontaa ja mielenkiinto pysyy yllä läpi koko Factory-recordsin historian. Eli kaikki kyseisen lafkan bändeistä diggailleet ( mm. Happy Mondays, Joy Division, New Order, Certain Ratio jne jne.) saavat tästä takuulla irti vitun paljon enemmän kuin asiasta tietämättömät, mutta veikkaan että teos toimii kyllä ilman kataloogiakin. Jo pelkästään Happy Mondaysin sekoilut ovat niin uskomattomia, että jälleen huomaa todellisuuden olleen fiktiotakin ihmeellisempää.

Eli tämä elokuva on kyllä omilla listoillani yksi katsotuimmista ja tulee kyllä sellaisena pysymään. Mainiota viihdettä kerta toisensa jälkeen. :JEEJEE:
User avatar
Cloud
Auteur du cinéma
Auteur du cinéma
Posts: 5636
Joined: Mon Jun 30 2008 19:19

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Cloud »

Vuosi 2011 korkattu vähän kevyemmällä leffalla:

1. Fickman: You Again
http://www.imdb.com/title/tt1414382/
Marni (Kristen Bell) oli ennen koulukiusattu luuseri, mutta nykyään hän on menestynyt uranainen. Kaikki alkaa kuitenkin mennä pieleen kun selviää että hänen isoveljensä on menossa naimisiin häntä koulussa kiusanneen Joannan (Odette Yustman) kanssa. Eikä sekään paljoa auta että Joannan rikas Mona-täti (Sigourney Weaver) oli kouluaikoina Marnin äidin, Gailin (Jamie Lee Curtis) verivihollinen. Myötähäpellistä komediaa, ei siis todellakaan kannata katsoa jos ei sellaisesta tykkää.


Pidän tänä vuonna vähän tiukempaa linjaa pisteytyksen suhteen, joten näitä * - ** pisteitä on varmaankin luvassa aika paljon.
Project Mayhem
Neekerivaltuutettu
Neekerivaltuutettu
Posts: 4784
Joined: Thu Jan 07 2010 18:50

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Project Mayhem »

Wasabi

Toinen katselu, kolmatta tuskin tulee. Kevyttä viihdettä, jota katselee sohvalla puolinukuksissa. Tytär oli huippuärsyttävä.
User avatar
gintonic
Antisemitistinen alkoholisti
Antisemitistinen alkoholisti
Posts: 2892
Joined: Mon Mar 17 2008 17:57
Location: Savonlinna

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by gintonic »

Planet Terror (2007) :star: :star: :star: :star:

Uusintakatselussa. Hyvin toimii edelleen tämä Rodriguezin roskaleffa-pastissi.
User avatar
rautapuoli
Sinanjun mestari
Sinanjun mestari
Posts: 3712
Joined: Mon Apr 07 2008 17:57

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by rautapuoli »

Inception
http://www.imdb.com/title/tt1375666/
Herra isä miten tylsä leffa. Ja loppua kohden vain urpoutui entisestään. Aika hyvä saavutus surkeuden saralla.

Yön ritari
http://www.imdb.com/title/tt0468569/
Piti katsella uusiksi josko se ei olisi ollut enää niin paska. No olihan se... Rautalangasta väännettyä kamaluutta, joka ottaa katsojan kuristusotteeseen eikä hellitä edes katsomisen jälkeen. Niin paljon jää vituttamaan. Järkyttävä suoritus kaiken kaikkiaan. Leffan kohtaukset etenevät koko ajan niin, että jotain tapahtuu ja sitten joku pitää puheen, että kaikki katsojat varmasti ymmärtävät. Ledgerin roolisuoritus Jokerina ei edelleenkään säväytä, mutta tällä kertaa Jokerin loppupuolen suunnitelmat ja kieroilut saivat hetkeksi unohtamaan leffan hirveyden. Huono leffa ja erittäin huono Batmanleffa.
Saab 900
Built as a Merc, safe as a Volvo, and so much cooler than a BMW.
User avatar
Cloud
Auteur du cinéma
Auteur du cinéma
Posts: 5636
Joined: Mon Jun 30 2008 19:19

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Cloud »

2. Stamm: The Last Exorcism (Viimeinen manaus) **½
http://www.imdb.com/title/tt1320244/
Paikoin melko toimivaa manausjännitystä. Dokumenttiryhmä seuraa evankelispappi Cotton Marcusin (Patrick Fabian) arkea. Manauskeikka vie heidät syrjäiselle maatilalle, jossa Cotton suorittaa manauksen Sweetzerin perheen teini-ikäiselle tyttärelle. Tekijät ovat ilmeisesti katsoneet Blair Witch Projectin, Paranormal Activityn, Cloverfieldin ja Recin ja lähteneet tekemään näistä innostuneena omaa käsivaralta kuvattua elokuvaansa. Eikä ollenkaan paskempi tekele. Kiinnostavuutta lisää Patrick Fabian toimiva roolisuoritus ja Ashley Bellin demoninen ilmeily ja kaulan kiertely teinitytön roolissa.
User avatar
mr_bungle
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1420
Joined: Wed Dec 16 2009 11:23
Location: Oulu

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by mr_bungle »

Xtro ***

Harvinaisen kipeä avaruuskauhuleffa vuodelta 1981. Ei ne enää tee tällasia. Perheenisä siepataan avaruuksiin ja palaa unohtumattomalla tavalla takaisin. Huh. Alku vain lupaili vähän liikoja, kaikki mahtavuus oli ladattu heti kärkeen. Onkohan jatko-osat yhtä katottavia?
User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8364
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Mikko Lahtinen »

Fist of Legend (1994)

Kyseessä Jet Lin tähdittämä uusintaversio Bruce Leen Fist of Fury -elokuvasta. Eletään 1930-luvun loppua, jolloin Kiinan ja Japanin välinen sota kiristää maiden ja kansalaisten suhteita. Jetin esittämä Zhen Chen on opiskelemassa Japanissa, kun saa viestin, että hänen kungfu-mestarinsa on kuollut haasteottelussa. Hän palaa välittömästi japanilaisten miehittämään kotikaupunkiinsa. Kun selviää, että mestarin häviötä "hieman" avustettiin ulkopuolelta, alkaa reippaiden yhteenottojen sarja. Tai oikeastaan se on jo ehtinyt alkaa hyvissä ajoin ennen...

Toiminnan sävyltään ja muutenkin yleiseltä asenteeltaan tämä on mielestäni edelleen Jetin tylyimpiä elokuvia. Tämä tehdään hauskalla tavalla selväksi jo alkupuolella, kun Zhen lyhyesti suree menehtynyttä mestariaan. Hän ottaa koulun seinältä suuren kyltin, jossa lukee suvaitsevaisuus vierelleen ja polvistuu. Katsoja ehkä odottaa jonkinlaisia viisaita sanoja esimerkiksi anteeksiannosta ja ymmärtäväisyydestä tunteellisen musiikin soidessa. Zhen kuitenkin murskaa kyltin, heittää suruvaatteet pois, ja marssii suoraan japanilaisten koululle. Akrobaattisimmat ja näyttävimmät liikkeet on unohdettu, ja enimmäkseen keskitytään tehokkaaseen ja suoraviivaiseen rankaisemiseen. Japanilaisten taistelulajikoulussa käytävä joukkotappelu on tästä erinomainen esimerkki.

Määrällisesti Jetin versio voittaa toiminnassa Brucen alkuperäisen selvästi, ja laadullisessa mielessäkin tämä on omalla listalla parempi. Vertailu ei ole kovin reilua, koska vuonna 1972 Golden Harvestin taso oli vasta lähdössä nousuun. Tämän version taustalta taas löytyy parasta osaamistaan näyttämään päässyt Woo-ping Yuen ryhmineen. Joitakin kohtauksia toistetaan alkuperäisestä. Parhaiten jäävät mieleen aiemmin mainittu kohtaus, jossa Zhen pieksee yhden luokallisen mestarinsa tappajan oppilaita sekä elokuvan lopputaistelu. Positiivista on myös se, ettei Jet ala liikaa kopioimaan Brucen tyyliä tai eleitä.

Otteluiltaan Fist of Legend on erittäin laadukas. Mielestäni mukaan ei ole mahtunut yhtään täytematsia, vaan jokainen yhteenotto on onnistunut, ja varsin innostavaa katseltavaa. Myös joukkokohtaukset näyttävät enimmäkseen hyviltä, ja harvoin menevät sekavaksi heilumiseksi. Ensimmäistä taistelua ei tarvitse odottaa pitkään, ja niitä löytyykin sitten tasaisesti melko huikeaan loppuun asti.

Tavallaan hieman heikkoa aloittaa elokuvavuosi uusintakatselulla, ja tässä tapauksessa vielä varsin varmalla valinnalla. No, edellisestä näkemisestä oli jo aikaa, ja kun tuli ostettua Dragon Dynastyn kuvaltaan sekä teksteiltään parempi julkaisu, niin miksi ei... Taistelulajielokuvien ystäville elokuva on varsin suositeltavaa katseltavaa. Mielestäni Fist of Legend on melko täydellinen yhdistelmä suoraviivaista ja näyttävämpää toimintaa tylyllä asenteella maustettuna. Harjoittelukohtauksiakin löytyy, mutta ne ovat kestoltaan melko lyhyitä. Tarinaltaan elokuva ei ole mitenkään ennennäkemätön, oikeastaan lähtökohtakin varmistaa sen, mutta se ei tätä katsellessa juurikaan haittaa. Eiköhän tämän pariin tule taas jossakin vaiheessa palattua...
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."
User avatar
Cryptlord
HOHDOKAS
HOHDOKAS
Posts: 2595
Joined: Mon Mar 03 2008 14:48
Location: Tampere
Contact:

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Cryptlord »

376. The Unborn :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt1139668/
-Kauhuleffa jossa syntymätön lapsi saapuu vainoamaan lähisukulaisiaan ja etenkin erästä tiettyä nuorta naista eräästä tietystä syystä. Ihan ok peruskauhua jota Odette Yustmanin viehkeä olemus piristää entisestään. Muutama suht toimiva säikyttelykohtaus, mutta kokonaisuus jää kuitenkin "kun on nähnyt yhden tällaisen, on nähnyt kaikki"-kastiin.

Ja näin saatiin vuosi 2010 pulkkaan leffojenkatselun osalta. 376 nähtyä elokuvaa vuoden aikana on oma henk.koht. ennätykseni ja tuskinpa tulee kovin äkkiä menemään rikki.

Vuosi 2011 tuli sitten startattua tällaisella:

1. Anna Karenina :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0061359/
-Venäläinen klassikkoelokuva Leo Tolstoin kirjajärkäleestä. Laadukasta draamaa tsaarinajan seurapiirien ahdasmielisistä ympyröistä jossa onnettomasti naimisissaolevan Annan suhde nuoreen upseerismieheen aiheuttaa hämmennystä ja paheksuntaa ja on myös suhteen molemmille osapuolille tuhoisa ja mullistava kokemus kaikin mahdollisin tavoin. Hyvin pysyy homma kasassa koko 2,5 tuntisen kestonsa ajan vaikkakin loppua kohden alkoi hieman meno hyytymään. Miksikään elämää suuremmaksi elokuvaelämykseksi tämä ei nyt noussut, mutta on sitä paskempiakin tullut nähtyä joten ihan mukava aloitus uudelle elokuvavuodelle.
User avatar
gintonic
Antisemitistinen alkoholisti
Antisemitistinen alkoholisti
Posts: 2892
Joined: Mon Mar 17 2008 17:57
Location: Savonlinna

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by gintonic »

Wizard Of Gore (2007) :star: :star:
Re-make vanhasta roskailusta ja aika tympeähän tää on (kuten alkuperäinenkin). Gorea toki löytyy, mutta teoksen pieni budjetti näkyy ikävällä tavalla joka osa-alueella.
Juoni on periaatteessa kunnossa, ja ajoittain tavoittaa tietynasteiset hulluuden syöverit, mutta kokonaisuus on kuitenkin lopulta vaisu. :neutral:
User avatar
Exterminator
Komedian kunkku
Komedian kunkku
Posts: 9734
Joined: Fri Aug 08 2008 9:17

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Exterminator »

The Dead Zone :star: :star: :star: :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0085407/
Ehkä neljäkin tähteä, mutta mennään nyt näillä. Vasta näinkin myöhään pääsin tämän elokuvan näkemään, ja kyllähän tämä kuuluu niihin onnistuneisiin King -filmatisointeihin. Ei sentään ihan tajunta räjähtänyt, olisin kai vielä kaivannut jotain lisää tähän. Hyvä elokuva kuitenkin, ehkä toisella katselulla vielä paranee. Melko normaalia Cronenbergiä.

Mr. Bean's Holiday :puoli:
http://www.imdb.com/title/tt0453451/
Ei hyvää päivää. Huomasin juuri, että tämä tuli niinkin kauan kuin 10 vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen. Ja tämäkö ongelmajäte on parasta, mitä tekijät siinä ajassa onnistuivat keksimään?! Älkää naurattako. Ja eivätpä kyllä naurattaneetkaan... on jo saavutus sinänsä tehdä Beanistä elokuva, joka ei naurata edes sitä yhtä ainutta kertaa. Pitkään tuntui siltä, että tiimi on vain pakannut kamansa, matkustanut Ranskaan ja alkanut sitten paikan päällä improvisoimaan, että mitäs hauskaa sille biinille täällä voisi tapahtua. Jostain hihasta oli sitten nykäisty täytteeksi nämä kuviot isästään eksyneestä pojasta ja Willem Dafoen esittämästä ohjaajasta. Surkeaa.

Poika tiivistikin oman katsomiskokemukseni aika täydellisesti tavatessaan Beanin ensimmäistä kertaa. Äijä ääntelee ja vääntelee naamaansa yrittäen olla hauska, ja poika vain tuijottaa naama peruslukemilla. Samaa se oli koko elokuvan ajan minullakin.

Beanin taso näyttää laskevan joka yrityksellä rankasti edellisestä, ja nyt mentiin jo täysillä ojaan. Toivottavasti jättävät kolmannen elokuvan tekemättä.
-You have a huge fucking dick!
Post Reply