Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelua elokuvista ja niihin liittyvistä ilmiöistä.
User avatar
Cloud
Auteur du cinéma
Auteur du cinéma
Posts: 5637
Joined: Mon Jun 30 2008 19:19

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Cloud »

3. Kershner: RoboCop 2 ***
http://www.imdb.com/title/tt0100502/
Ensimmäiseen verrattuna melkoisen nolo, mutta ihan katsomisen arvoinen kuitenkin. Irvin Kershnerin ohjaustaidot eivät oikein tälläiseen tylyyn menoon sovi, kiltteys paistaa läpi.

User avatar
gintonic
Antisemitistinen alkoholisti
Antisemitistinen alkoholisti
Posts: 2892
Joined: Mon Mar 17 2008 17:57
Location: Savonlinna

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by gintonic »

Paul Blart: Mall Cop (2009) :star: :star: :star:

Ihan näppärä pikku komedia joka jaksoi viihdyttää kestonsa ajan. Jos Kevin Jamesin työskentelystä pitää voi tätä huoletta suositella.

User avatar
Sark
Aromipesä
Aromipesä
Posts: 2336
Joined: Sun Aug 03 2008 0:06
Location: TAMPERE

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Sark »

En saanut sitä kolmeasataa rikki viime vuonna :(


JCVD 7/10
Tsiigasin uudelleen vaikka aavistuksen happamat maut oli edelliseltä katselulta jäänyt suuhun. Kai se on Van Damme faniutta, mutta tykkään ihan kohtalaisesti tästä. Eihän toimintaa ole juurikaan ja leffan ainoa merkittävä toimintakohtaus on ns. 'pelleilyä', mutta sekin on tiukempaa settiä kuin useimpien nykytoimintaelokuvien kaikki toiminta lyötynä yhteen. Komedia osuus on oikeasti ihan hauskaa, mutta puolivälissä leffa kieltämättä laahaa eikä kokonaisuus oikeastaan johda mihinkään, mutta tietynlaisena 'Van Damme puhuu faneilleen' elokuvana minä tämän näen ja ihan OK sellaisenaan.

The Dark Lurking 4/10
Tuotantotaso on välillä YouTube videon laatua ja paikoittain kohtalaisen hyvääkin, tiettyjä kalkkuna-arvoja tästä löytyy, mutta ottaa tämä itsensä aivan liian vakavasti ollakseen oikeasti hyvä kokonaisuus.

Black Dynamite 9/10
Vain muutaman bläkkärin olen nähnyt ja ne ovat olleet kaikki melkoisen paskoja (tosin ne merkittävimmät on vielä näkemättä), mutta onneksi olen ne paskat nähnyt sillä kiitos niiden uskon että Black Dynamiten huumori aukesi paremmin. Aika helvetin loistava parodia/kunnianosoitus bläkkäreille, ei voi kuin ihastella kuinka kovasti kaikki näyttelee näytelläkseen huonosti ja silti tarkoituksellinen paskuus on kaikinpuolin sopivasti laadukkaampaa kuin alkuperäisissä genren elokuvissa. Parhaiten tämä tulee esiin tietenkin pääosan Michael Jai Whitessä joka on oikeasti athleettinen ja taitava kamppailulajeissa.

A Serbian Film 6/10
Vuoden eka leffa, ihan kertaalleen katsottavana käyvää gornoilua. Tarina on oikeastaan melko mainio ja tällaiseksi elokuvaksi tuotanto todella laadukasta, mutta paskalla maulla toteutettua paikoittain mikä kusee koko kokemusta aika reippaasti puhumattakaan surkeasta lopusta.
Last edited by Sark on Sun Jan 02 2011 19:52, edited 1 time in total.
Rudimentary creatures of blood and flesh. You touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.

Lead thy life as thou seest fit.

User avatar
hayabusa
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 686
Joined: Mon Mar 24 2008 10:39

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by hayabusa »

Sergei Bondarchuk: War and Peace *****
http://www.imdb.com/title/tt0063794/
Tämmöisiä enää tehdä. 403 minuuttia Tolstoin sotaa ja rauhaa Napoleonin hyökkäyksestä Venäjälle ja tämäkään ei huhujen mukaan ole lopullinen pitkä versio, vaan legenda kertoo jopa 500 minuuttisesta versiosta. Elokuvan päräyttävimmät hetket ovat mm. 100 000+ ukkoa taistelukentällä samaan aikaan ilman mitään cgi:tä, sekä tsaarin hovin tanssijaiset ilmeisesti Pietarin talvipalatsissa kuvattuna. Teatterissa elokuva on varmasti ollut näkemisen arvoista aikoinaan.

Nämä taistelukohtaukset teatterissa katsottuna... "forthy"
HS: Mikä vielä yhdistää suomalaisia?
"Suomalaisia yhdistää kyrpiintyminen Hesarin pääkirjoituksiin."

User avatar
Singapore Sling
Hardcore Hooligan
Hardcore Hooligan
Posts: 8350
Joined: Fri May 30 2008 7:24
Location: Pussyville!

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Singapore Sling »

gintonic wrote:24 Hour Party People (2002) :star: :star: :star: :star: :star:

Eilen uusintakatselussa taas kerran ja tämä teos vain kasvattaa vetovoimaansa ajan myötä. Kerrassaan nerokasta kerrontaa ja mielenkiinto pysyy yllä läpi koko Factory-recordsin historian. Eli kaikki kyseisen lafkan bändeistä diggailleet ( mm. Happy Mondays, Joy Division, New Order, Certain Ratio jne jne.) saavat tästä takuulla irti vitun paljon enemmän kuin asiasta tietämättömät, mutta veikkaan että teos toimii kyllä ilman kataloogiakin. Jo pelkästään Happy Mondaysin sekoilut ovat niin uskomattomia, että jälleen huomaa todellisuuden olleen fiktiotakin ihmeellisempää.

Eli tämä elokuva on kyllä omilla listoillani yksi katsotuimmista ja tulee kyllä sellaisena pysymään. Mainiota viihdettä kerta toisensa jälkeen. :JEEJEE:
Tää on kyllä loistava! Vaikee sanoo, miten toimii, jos ei tunne lafkan musaa, ku ite diggaan ainaki noista tunnetuimmista aika helvetisti! :JEEJEE:
rautapuoli wrote:Inception
http://www.imdb.com/title/tt1375666/
Herra isä miten tylsä leffa. Ja loppua kohden vain urpoutui entisestään. Aika hyvä saavutus surkeuden saralla.
Upeaa, että joku sentään täälläkin tajuaa mitä paskaa kys leffa on! "moikka"
Pillu, Pullo & Pallo!!!!

User avatar
Fabio Nesta
Lootan jäsen
Lootan jäsen
Posts: 242
Joined: Tue Jul 01 2008 17:45

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Fabio Nesta »

rautapuoli wrote:Inception
http://www.imdb.com/title/tt1375666/
Herra isä miten tylsä leffa. Ja loppua kohden vain urpoutui entisestään. Aika hyvä saavutus surkeuden saralla.

Yön ritari
http://www.imdb.com/title/tt0468569/
Piti katsella uusiksi josko se ei olisi ollut enää niin paska. No olihan se... Rautalangasta väännettyä kamaluutta, joka ottaa katsojan kuristusotteeseen eikä hellitä edes katsomisen jälkeen. Niin paljon jää vituttamaan. Järkyttävä suoritus kaiken kaikkiaan. Leffan kohtaukset etenevät koko ajan niin, että jotain tapahtuu ja sitten joku pitää puheen, että kaikki katsojat varmasti ymmärtävät. Ledgerin roolisuoritus Jokerina ei edelleenkään säväytä, mutta tällä kertaa Jokerin loppupuolen suunnitelmat ja kieroilut saivat hetkeksi unohtamaan leffan hirveyden. Huono leffa ja erittäin huono Batmanleffa.
Täysin samaa mieltä molemmista :JEEJEE:

Itse aloitin tämän vuoden Victor Sjöströmin mykkäklassikolla Ajomies. Loistava elokuva, jossa sekä tarina että toteutus toimivat täysillä. Sjöström tekee unohtumattoman roolisuorituksen viinaan menevänä David Holmina, mutta ei pidä väheksyä muitakaan näyttelijöitä. Yksi parhaista elokuvista ikinä, sanokoot mykkäfilmien vähättelijät mitä tahansa.

User avatar
Starbuck
Galaksin kovanaama
Galaksin kovanaama
Posts: 4830
Joined: Wed Mar 19 2008 19:23
Location: Lahti

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Starbuck »

Uusi vuosi tuli korkattua näillä leffoilla. Alan nyt itsekin numeroida katsomani leffat, ihan vain arvioidakseni onko mulla vuoden aikana muutakin elämää (siis ylimääräistä aikaa muuhunkin kuin leffojen katsomiseen). :hyymy:
Asia erikseen muistanko/viitsinkö orjallisesti ilmoittaa jokaisen näkemäni rainan tänne. Kun en niin ole tähänkään asti tehnyt. :hmmm:

1. Asfalttisoturi :star: :star: :star: :star: :star:
Tästä on kaikki tähdellinen jo sanottu. Lisätään vain se, että BD-version kuvanlaatu pyyhkii pöytää vanhalla DVD-versiolla.

2. Rare Exports :star: :star: :star: :star:
Erittäin positiivinen kokemus. Pukkimyytti kertaräjäytyksellä uusiksi. "Rauhallista joulua... ja aivan vitun railakasta uutta vuotta." :upeeta2:

3. Shrek ja ikuinen onni :star: :star: :star:
Visuaalisesti sarjan paras. Tasoltaan häviää selvästi kahdelle ensimmäiselle, mutta hieman parempi kuin kolmonen. Omaperäiset ideat kuitenkin yhtä vähissä. Tällaisenakin kuitenkin huomattavasti hauskempi ja viihdyttävämpi kuin esim. yksikään Disneyn nykyhetken tusinatuotoksista.
"Pain or damage don't end the world. Or despair or fucking beatings. The world ends when you're dead. Until then, you got more punishment in store. Stand it like a man... and give some back."
Al Swearengen

User avatar
Singapore Sling
Hardcore Hooligan
Hardcore Hooligan
Posts: 8350
Joined: Fri May 30 2008 7:24
Location: Pussyville!

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Singapore Sling »

Hated
Vuos korkattiin leffarintamalla maailman kovimmalla dokkarilla! Kertoo tietty luonnollisesti miehestä, joka toi vaaran Rock 'n' Rolliin sellaisella tavalla, ettei sitä voi ylittää muuten kuin alkamalla tappamaan yleisöään. Mut vaikka GG olikin täysseko, jätti hän myös jälkeensä aivan helvetin monta levyä mahtavaa musaa aina rokista punkin kautta kantriin.
10/10
Pillu, Pullo & Pallo!!!!

User avatar
Mikko Lahtinen
Voimavaraistunut ituhippi
Voimavaraistunut ituhippi
Posts: 8220
Joined: Tue Sep 23 2008 17:56

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Mikko Lahtinen »

Singapore Sling wrote:Vaikee sanoo, miten toimii, jos ei tunne lafkan musaa, ku ite diggaan ainaki noista tunnetuimmista aika helvetisti! :JEEJEE:
Kyllä se ihan kohtalaisesti viihdyttää sellaisessakin tapauksessa. Itse katselin tuon ensimmäisen kerran siten, että en ollut edes Joy Divisionin musiikkiin kovinkaan paljoa tutustunut. Suurin osa yhtyeistä kuitenkin edelleen sellaisia, että eivät sano juuri mitään. Tietysti tällaisessa tapauksessa juttuja menee ohi, mutta elokuva oli se silti sen verran hauska, että on tullut katsottua se toiseenkin kertaan.
"In the eyes of a ranger, the unsuspecting stranger, had better know the truth of wrong from right.
'Cause the eyes of a ranger are upon you, any wrong you do, he's gonna see.
When you're in Texas, look behind you, 'cause that's where the rangers gonna be."

User avatar
Invictus
Vittuuntunut kirjastotäti
Vittuuntunut kirjastotäti
Posts: 12092
Joined: Thu Mar 13 2008 13:02
Location: Seinäjoki

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Invictus »

Singapore Sling wrote:
gintonic wrote:24 Hour Party People (2002) :star: :star: :star: :star: :star:

Eilen uusintakatselussa taas kerran ja tämä teos vain kasvattaa vetovoimaansa ajan myötä. Kerrassaan nerokasta kerrontaa ja mielenkiinto pysyy yllä läpi koko Factory-recordsin historian. Eli kaikki kyseisen lafkan bändeistä diggailleet ( mm. Happy Mondays, Joy Division, New Order, Certain Ratio jne jne.) saavat tästä takuulla irti vitun paljon enemmän kuin asiasta tietämättömät, mutta veikkaan että teos toimii kyllä ilman kataloogiakin. Jo pelkästään Happy Mondaysin sekoilut ovat niin uskomattomia, että jälleen huomaa todellisuuden olleen fiktiotakin ihmeellisempää.

Eli tämä elokuva on kyllä omilla listoillani yksi katsotuimmista ja tulee kyllä sellaisena pysymään. Mainiota viihdettä kerta toisensa jälkeen. :JEEJEE:
Tää on kyllä loistava! Vaikee sanoo, miten toimii, jos ei tunne lafkan musaa, ku ite diggaan ainaki noista tunnetuimmista aika helvetisti! :JEEJEE:

["
No jaa, melko keskinkertainen. Musiikin hyvyydellä tai huonoudella ei ole sen kanssa mitään tekemistä vaan väsyttävällä kerronnalla.

User avatar
Masterbiter
Kultaloota
Kultaloota
Posts: 1372
Joined: Wed Mar 12 2008 14:39

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Masterbiter »

Itse en tästä erityisemmin tykännyt. Jotenkin pinnallinen kerronta, liikaa visuaalista kikkailua ja niitä ikuisia "tottelin vain käskyjä"-selittelyjä. Selkeästi heikoin näkemistäni Morrisin dokkareista.
Mutta jos aihe kiinnostaa, niin kannattaa katsastaa myös Ghosts Of Abu Ghraib.

Four Lions :star: :star: :star: :puoli:
Komedia muslimikaveruksista, jotka päättävät suorittaa itsemurhaiskun. Välillä hauskaa juttua, mutta lopussa homma vakavoituu Kolmen kuninkaan tyyliin. Ihan hyvä leffa, jonka pituutta olisi voinut tiivistää.
"What's that screaming? A good many dramatic situations begin with screaming..."

User avatar
Aikapommi
Täysloota
Täysloota
Posts: 343
Joined: Mon Feb 01 2010 15:11

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Aikapommi »

Singapore Sling wrote:
rautapuoli wrote:Inception
http://www.imdb.com/title/tt1375666/
Herra isä miten tylsä leffa. Ja loppua kohden vain urpoutui entisestään. Aika hyvä saavutus surkeuden saralla.
Upeaa, että joku sentään täälläkin tajuaa mitä paskaa kys leffa on! "moikka"
Mä yritin tos joskus ennen joulua kattoo, mutta ei jaksanu kymmentä minuuttia enempää :uni: Tarkotus joskus yrittää uudestaan jos jaksais kattoo kokonaan :)
Elokuvat ovat kuin huumetta

User avatar
Member-X
Lapset sanovat: "Saatana on herra"
Lapset sanovat: "Saatana on herra"
Posts: 17481
Joined: Mon Mar 03 2008 11:11
Location: Kirkkonummi

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Member-X »

El retorno del Hombre-Lobo (1981)

Aka The Night of the Werewolf

Hankin tuossa vähän aikaa sitten The Night of the Werewolf ja Vengeance of the Zombies BR tuplan ja katselussa ensimmäisenä ihmissusitarina Paul Naschy ohjaamana, mies itse näyttelee myös pääosaa.
Naispääosan Bathoryna vetää Julia Saly.

Hyvin tunnelmallista, goottista kauhua. Tunnusmusiikki on otettu Assonitisin Tentacoli elokuvasta.Wallander: Vålnaden (2010)


Tasokas sarja ei petä tälläkään kertaa.Red Hill (2010)

Vuodenvaihteen leffamaratonin leffoja, tällä kertaa vähän erilaisempaa materiaalia. Eli ainakin minulle tuntemattoman Patrick Hughesin esikoispitkä.
Elokuvana tätä voitaneen luokitella moderniksi westerniksi.

Väärin kohdellun aborginaalin kostotarinaa seurataan nuoren poliisin (Ryan Kwanten) silmin.
Hyvin toimiva elokuva joka on paikoitellen oikein jännittävä.


Monty Python Live at the Hollywood Bowl (1982)


Monty Python jengi livenä Hollywood Bowl areenalla liki kolmekymmentä vuotta sitten.
Valitettavasti Mtv3 Leffa kanavan lähetys oli peräisin varsin nuupahtaneelta printiltä.Flickan som lekte med elden (2009)


Katsoin Millnemium trilogian osat vahingossa järjestyksessä 1, 3 ja 2 mutta menee ne noinkin.La rebelión de las muertas (1973)


Naschy-tuplajulkaisun toinen elokuva, tällä kertaa mies vetää kolme roolia. Tämä on El retorno del Hombre-Loboa paljon jakomielisempi elokuva jossa naamioitunut hiippari listii ihmisiä giallotyyliin.
Juonessa sekoittuvat niin intialainen mystikko/guru kuin voodoo ja vampyyrien näköiset zombiet.
Elokuvan pimuna nähdään Romy, naissivuosassa Mirta Miller.

Olen kuullut narinaa tämän ja El retorno del Hombre-Lobon osalta hifistien keskuudesta. Mutta, totuus on se, että nähtyäni vuosien aikana paljon kuppaisia vhsversioita Naschyistä ja muista marginaalielokuvista, en oikein pysty valittamaan tämän julkaisun suhteen.
La rebelión de las muertas on open matte ja kuvalaadultaan parempi. Toinen elokuva taas esitetään anamorfisena laajakuvaversiona, mutta on kuvanlaadultaan on selvästi rauhattomampi.
Molempiin elokuviin löytyy Naschyn pariminuuttiset esittelyt. Ei järin informattivisiä, mutta ukon juttuja on hauska kuunnella.

Lisäksi ekstroissa on poistettuja/vaihtoehtoisia kohtauksia sekä valokuvia ja trailereita. Kun otetaan huomioon, että kyseisen julkaisun hinta on tullut alas rytinällä, ei kyseessä ole pöllömpi hankinta.The Gold Rush (1925)


Yksi Charles Chaplinin parhaimmista jonka hän myös ohjasi. Parisenkymmentä vuotta myöhemmin hän sävelsi elokuvalle musiikit, eikä turhaan sillä Chaplin oli myös loistava säveltäjä.

Ajattelin tilaisuuden kunniaksi kaivaa esiin Chaplinin elokuvamusiikkia, eli Charlie Chaplin - Essential Film Music kokoelman ja laitoin soimaan. Valitettavasti kyseessä on uudelleen sovitetut ja soitetut versiot jotka kuulostavat lähinnä joltain jota voisi kuulla linnan juhlissa.The American (2010)

Enimmäkseen musiikkivideoita ohjannut Anton Corbijn, tällä kertaa tyylikkään toimintaelokuvan kimpussa, pääosassa George Clooney. Pienessä roolissa myös Irina Björklund, naispääosassa hehkeä Violante Placido.
Elokuvana tämä edustaa tyylikästä, mutta silti toiminnallista actionia. Mutta parasta tässä oli kuitenkin musiikki joka jakautuu kateen osaan: Herbert Grönemeyerin oivallinen score sekä iskelmää ja muuta musiikkia vuosien varrelta, esimerkiksi Patty Pravon esittämä La bambola. Eli eurooppalaista iskelmää jota suomessa versioitiin aika tiuhaan tahtiin, esimerkiksi Fredi teki La Bambolasta tälläisen version.
Image

User avatar
gintonic
Antisemitistinen alkoholisti
Antisemitistinen alkoholisti
Posts: 2892
Joined: Mon Mar 17 2008 17:57
Location: Savonlinna

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by gintonic »

Black Torment (1964) :star: :star: :star: :star:

Hieno vanhan ajan gootti seikkailu, jossa kylän asukkaat syyttävät nuorta lordia raiskaus-murhasta, vaikka miekkonen ei ole ollut edes tiluksillaan surman tapahtuessa. Mies uuden vaimonsa kera joutuvat keskelle outoja kuolemantapauksia ja kummituskin piinaa kartanossa. Mistä kaikessa oikeastaan onkaan kyse?
Todella tunnelmallinen ja sopivan hitaalla tempolla etenevä mysteeri. Pidin. :up:

Project Mayhem
Neekerivaltuutettu
Neekerivaltuutettu
Posts: 4784
Joined: Thu Jan 07 2010 18:50

Re: Viimeksi katsomasi elokuvat

Post by Project Mayhem »

Standard Operating Procedure

The Battle of Algiers

Se pahan akseli ja terroristit löytyvät ihan muualta kun mitä nykyisillä määritelmillä annetaan ymmärtää. SOP on hieman puuduttava koska sanoma tulee harvinaisen selväksi jo puolessa tunnissa. TBoA sisältää sen verran tiukkaa kamaa, että liittouman ja jutkujen toimista voisi vääntää elokuvia samalla tehokkuudella.

Fight Club

Piti taas katsella. Kuolema Babylonille!

Post Reply